A lencsefőzelék hús nélkül mennyire hízlaló?
Kár, hogy nem ettél mellé húst is, elég sok fehérjét vittél volna be, a lencse alapból jó fehérjeforrás.
:( szegény husi
Amúgy a jóisten sem tudná megtippelni a kalóriaszámát, mert a szomszédi tejes mari néni olajban sült liszttel sűríti be a főzeléket, én meg keményítővel, a júli néni pedig lehet habarással.
Így nehéz.:(
Ha nincs agyontuningolva vastag lisztes rántással, nem hizlal. A kalória értékét éppen a rántás
miatt nehéz lenne kiszámítani.
A hüvelyesek viszonylag nagy szénhidrát tartalmú és a testünkre toxikus növények. Vajon miért nem az ember fő tápláléka.. ezért.
A hús, zsír képtelen felhizlalni minket, a sok szénhidrát viszont igen. De nem egyetlen étkezés alatt, úgyhogy mindegy. Legközelebb a húst edd meg, a kis bogyó izéket add az egereknek, a rágcsálók megesznek mindent, mi viszont hosszabb idő alatt.. megbetegszünk az ilyenektől.
Húst nem direkt nem ettem, egyszerűen a családom többi tagja kiette belőle. :D
Ömm..értem én, nem egészséges, meg blabla, de finom, és kb. egy évben egyszer eszem belőle (sajnos :D).
Köszönöm a válaszokat.
Mondjuk ezzel vitatkoznék, hogy a hús, zsír, zsíros hús nem hízlal. Én mióta csupán annyit tettem, hogy próbáltam elhagyni a zsírosabb, nehéz húsokat, illetve nem is elhagytam, hanem mértékkel eszem belőlük, fogytam 5 kilót. igaz, azelőtt sem voltam kövér, sőt. De most kifejezetten vékony vagyok, szerencsés alkatom van. Viszont az a pár nekem nem tetsző kiló rám pont a sok zsíros, nehéz ételtől (leginkább húsok, amiket sajnos imádok) jött fel. Mióta mértéket tartok, semmi gond.
Értem én, hogy mindig van valami zseniális új irányzat (paleo, stb), amit ép felkap a mainstream, de én amondó vagyok, hogy mindent együnk, amit kívánunk, csak mértékkel. Nálam ez bevált. Mondjuk én mint írtam, amúgy se vagyok nagyon hízásra hajlamos. Nehogy má' az ember egy jó nagy tányér finom lencsefőzeléket ne egyen meg, ha azt szereti. :D Mindenben a mértékletesség a lényeg. Kivétel ezalól a szenny gyorséttermi kaják, kóla, stb, azokat tényleg érdemes 0-ra redukálni.
?
Húsokat magában eszed? Mert ha sok tápanyagot viszel be a szervezetedbe (fehérjék, zsírok) és közben egy kóros anyagcsere parancsot adsz a testednek: eszel pár falat kenyeret, aminek hatására zsírt kezdesz raktározni -> a hasznos tápanyagok zsírként raktározódnak a testedben, pusztán azért mert a vércukorszintedet kívülről bevitt szénhidráttal kellett emelgetned.
Ebben gondolom minden érthető, és kiderül hogy miért 'hizlal' a kenyér.
Kenyér nélkül a zsír-fehérje nem vált ki olyan hormonális hatást, amitől a tested felesleges zsírt raktározna.
A mainstream irányzat az, hogy adjanak a cukorbetegeknek is viszonylag sok szénhidrátot és ezt kiegyensúlyozandó, gyógyszert, hogy örök életükben betegek maradjanak. Erről szól a dietetika, és az orvostudomány maradi de túlsúlyban lévő része. Ez ma a főcsapás táplálkozástudomány berkekben. Amit én írok, az szentségtörés.
Kicsit sem hízlaló elhiheted!
Max egy kicsit fel puffaszt, de nem hízlal!
Ehetsz belőle 2 tányérral is!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!