Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Hogyan készítsem el a rántást...

Hogyan készítsem el a rántást pl. bab-, lencsefőzelék esetében, hogy a liszt ne csomósodjon?

Figyelt kérdés

Babfőzeléknél, mikor a rántást készítem, ugye megdinsztelem a vöröshagymát, megszórom pisrospaprikával és teszek bele lisztet.Majd felöntöm egy kis vízzel, összekeverem, és ezután teszem hozzá az ételhez.Viszont bármennyire is keverm, a rántás nagy része csomós marad.

Ezt hogyan lehet elkerülni?

Te hogyan készíted?


2012. febr. 25. 09:00
 1/7 anonim ***** válasza:
Én úgy csinálom a rántást, hogy a lábasba teszek zsírt, mikor felolvad hozzáteszem a lisztet, megpirítom, leveszem a tűzről teszek bele egy kevés piros paprikát és bőséges hideg vízzel engedem fel, jól elkeverem és belefőzöm az ételbe. A zöldfőzelékekbe ugyanígy, csak olajjal és világosabbra pirítom. Meleg rántást hideg vízzel kell felengedni. Szerintem kevés vízzel öntöd fel, azért lesz csomós.
2012. febr. 25. 09:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
Minden rántást úgy készítek, hogy főzés elején elkészítem, így mire megfő az étel, a rántás kihűl-még soha nem lett csomós!(egy konyhásnéni ajánlotta)
2012. febr. 25. 09:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 A kérdező kommentje:

Én is így készítem. Hagymát dínszetelek, majd bele a paprika, végül a liszt, majd hideg vízzel engedem fel én is, és az ételbe főzöm bele.

Lehet az a probléma, hogy kevés zsírt/olajt használok vagy nem elegendő vízzel engedem fel a rántást.

2012. febr. 25. 09:12
 4/7 anonim ***** válasza:
0%
Külön edényben,botmixerrel eldolgozni.
2012. febr. 25. 09:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
én a rántást mindíg sima kézi habverővel keverem,és miután felengedtem egy kis vízzel/tejjel,a főpzőléből is öntök hozzá kis adagokban és elkeverem. Addíg amíg homogén nem lesz. Csakakkor öntöm vissza a zöldségre
2012. febr. 25. 09:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:

én is kézi (ovális drótok) habverővel keverem simára a rántást, persze hidegvízzel. a lábas széléről főzőkanállal "felsegítem" az odaragadtat, és azt is simára keverem.mindig sima lesz, akár a tejföl. ekkor öntöm a főzelékhez, és közben is kevergetem.

nem a hagymákat látod csomónak?:)

én sosem csinálok hagymás rántást, mert engem is zavart benne. mindig a főzelékfélébe teszem a finomra vágott hagymát, együtt fő vele. utána jön a sima rántás.

a fokhagymát is közvetlenül az ételbe préselem, amikor már szinte megfőtt, így intenzívebb az íze is, és biztosan nem ég le a rántásban...:)

2012. febr. 27. 12:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:
Öreganyáink is berántották valahogy a főzeléket, pedig nem volt botmixerük.
2012. febr. 27. 13:52
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!