Hogyan készítsem el a rántást pl. bab-, lencsefőzelék esetében, hogy a liszt ne csomósodjon?
Babfőzeléknél, mikor a rántást készítem, ugye megdinsztelem a vöröshagymát, megszórom pisrospaprikával és teszek bele lisztet.Majd felöntöm egy kis vízzel, összekeverem, és ezután teszem hozzá az ételhez.Viszont bármennyire is keverm, a rántás nagy része csomós marad.
Ezt hogyan lehet elkerülni?
Te hogyan készíted?
Én is így készítem. Hagymát dínszetelek, majd bele a paprika, végül a liszt, majd hideg vízzel engedem fel én is, és az ételbe főzöm bele.
Lehet az a probléma, hogy kevés zsírt/olajt használok vagy nem elegendő vízzel engedem fel a rántást.
én is kézi (ovális drótok) habverővel keverem simára a rántást, persze hidegvízzel. a lábas széléről főzőkanállal "felsegítem" az odaragadtat, és azt is simára keverem.mindig sima lesz, akár a tejföl. ekkor öntöm a főzelékhez, és közben is kevergetem.
nem a hagymákat látod csomónak?:)
én sosem csinálok hagymás rántást, mert engem is zavart benne. mindig a főzelékfélébe teszem a finomra vágott hagymát, együtt fő vele. utána jön a sima rántás.
a fokhagymát is közvetlenül az ételbe préselem, amikor már szinte megfőtt, így intenzívebb az íze is, és biztosan nem ég le a rántásban...:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!