Miért áll ki jobban a hasam ha tegnap rendszertelenül ettem?
Gondolom eleve gyengék a törzsmerevítőid, a hasizmaid is, mindenféle puffasztó, neheze emészthető szutykot összeettél szendvics, süti - gabona, túró, krumpli, muffin, perec..
Tele is van az emésztőrendszered, meg puffadt is lehet.. ennyi, egy nap alatt nem lehet hízni, de nem tudom hol élhetsz és mit tanulhattál eddig a világról, ha ez kérdéses :)
Nem híztál el, és nem is a kaja mennyisége a baj, vagy a minősége.
Gondolom, nem ekkora mennyiséghez vagy szokva, talán sört sem iszol minden nap, ezért csak simán felfúvódtál. Amint megküzdött vele az emésztőrendszered, visszaáll a régi helyzet.
Egyik napról a másikra ennyit hízni - ne aggódj, ez csak nekem megy.
A túró gyümölcs párosítás régen rossz... persze tudom, hogy desszertnek ajánlják, de a gyümölcscukor (fruktóz) a gyomorban fél óráig emésztődik...
a túró az fehérje => kell neki 2-3 óra emésztési idő.
Ha fruktózt eszel (gyümölcsöt) szénhidráttal (pl. süteményeknél) vagy fehérjével (joghurtos gyümi, túrós gyümi) akkor eltérő emésztési idejű ételeket eszel... mi történik a gyomrodban?
a gyümölcs "menne tovább" de nem tud továbbmenni a beleidbe, mert még ott van a túró, amit több időbe telik megemészteni. Így összeerjednek...
(ezért ajánlják hogy gyümölcsöt csak magába együnk, étkezés előtt sosem utána! pl. gyümölcsöt desszertnek adni VÉTEK!! megerjed a gyomrodban ha főétel után eszed)
Na, nálad is ez történt. Összeerjedt a gyomrodban => puffadást okozott.
Szendvicsben volt túró(körözött) vagy sajt? Ha igen akkor az is rossz párosítás... szénhidrát + fehérje ez is puffaszthat
hús krumpli ugyanaz
1 nap alatt nem hízhatsz mert 1 nap alatt nem tud a szervezet elraktározni nagy mennyiséget.
Ha 1,5 hétig így ennél na akkor felcsúszna 1 kg zsír, De így csak a béltartalom + megkötött víz ami miatt többet mutat a mérleg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!