Állitólag fogyókúránál 800kcal-t ha megeszek az nem annyira sok. Mégis aztmondják hogy ne egyek joghurtot (114kcal) mert hízlal. Akkor most mi van? ha 6ot ennék 1 nap akkor se lépném túl a 800kcal-t. vagy nem csak a kcal számit?
Ilyen alapon egyél zöldalmát citrommal és zellerrel. :)
Viccet félretéve sztem a "joghurt hízlal" kategória kizárólag boltok polcain kapható a gyümölcsösökre vonatkozik, rengetegbe nyomják bele a cukrot - ha nem azt, az édesítőszert. Piacon kapsz házi gyümölcsös joghurtot, abban nincs cukor, illetve a natúr joghurtba magad is belekeverheted a gyümölcsöt, nem fog hízlalni. Természetesen nem banánra vagy pl szőlőre gondoltam, és inkább reggel-délelőtt fogyaszd a gyümölcsös formát...
Én a szénhidrát csökkentésétől fogytam rengeteget, ebbe belefér bőven a natúr és a fent említett gyümölcsös joghurt, a fehér kenyér, péksütemények és tészták már kevésbé. Szóval edd a joghurtot nyugodtan, a hiperek polcain kacsintgató feltunningolt műanyagcuccoktól viszont tartózkodj. Nem csak a fogyókúra miatt.
A fogyókúrához egyénre szabottan kell kiszámítani a kalóriamennyiséget. Egyszerű változata, hogy a súlyodat meg kell szorozni 22-vel és le kell belőle vonni 500-at. A súly x 22 kcal az anyagcserédhez kell. ha ennél 500-al kevesebbet eszel, egészségesen fogysz heti fél kg.-ot és úgy, hogy ezt tulajdonképpen nem is érzed.
Persze, ha fogytál már öt kg-ot újra ki kell számolni a kcal szükségletet.
A sovány joghurt és minden egyéb belefér ebbe a diétába, csak arra kell törekedni, hogy sok zöldséget és rostgazdag ételt egyél.
Köszönök minden választ,nagyon sokat tanultam belőle:)
amúgy a kortól nem függ h mennyit egyek?tegnap lettem 15:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!