A harcosok étrendje alatt fogyasztható tej?
Nem tudom, hogy mi ez a diéta, de tisztázzunk pár dolgot a tejről:
A szervezet számára a tej káros. A szervezet nem tudja hasznosítani a benne lévő nyomelemeket, vitaminokat. A tejfogyasztás növeli az A és B12 vitamin, cink vas és kalcium szükségletet, légúti zavarokat okoz (betakarja a hörgőket, a nyálkahártyát). A laktózt az ember nem tudja megfelelően megemészteni. És csontritkulást és meszesedést okozhat (a tejben a hőkezelés hatására olyan változások mennek végbe, ami miatt a kalcium nem tud beépülni, így lerakódik a csontokra, érfalakra, csigolyák közé, ezzel elindítva a meszesedést).
Tehát én a helyedbe nem innám.
Azt hiszem a biológiában elismertként mondhatom hogy a tej nem káros!
A tej éppen annyira nevezhető károsnak mint a sóska például.
Kérem ne keverjék össze az egészségtelen és hízlaló szavakat!
Van sejtésem arról honnan származik manapság az egyre több fals információ a tejről, de ezt inkább ne most.
Ajánlom figyelmükbe a sajnos már betiltott Volver orvosi lap 2005.júniusi, októberi és 2006.februári számát! Előbbiben ugyanis a tej egészségnövelő hatásairól olvashatunk, majd a károk következnek és egy szponzor váltás kiséretében ismét "Mégis egészséges a tej!" cikkcímmel találkozhatunk. Ha megemlítem azt, hogy a bajokat a szinapszissal hozta kapcsolatba az író azt hiszem mondanom se kell ki volt az újság új szponzora...
Dr.Káróth András
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!