Extrém túlsúly?
aki extrém túlsúlyos annak már csak ha 1500 kaloriás étrendre átállna az is sok súlyvesztést jelentene nem?
gondolok itt 150+ kgra.
Elképzelhető.
De aki extrém túlsúlyos annak pajzsmirigy alulműködése lehet, ami mellett ha ketté is szakítja magát sem fog fogyni. Előbb a betegséget szüntessük meg (meglepő módon megint: gluténmentes, alacsony ch tartalmú táplálkozással).
TSH hormon vizsgálatot érdemes ilyenkor végezni.
nem bírná ki,komolyabb baja is lehetne napi 1500cal-tól.
extrém túlsúlynak vegyünk egy 180 kilás embert.
egy ekkora testet fent is kell tartani rengeteg kalóriával.
legalább napi 8-10.000cal kell ehhez,vagy több.
ezt meg nem lehet hip-hopp lecsökkenteni 1500ra.
kéthetente kell 2-300 kalóriával csökkentgetni,fokozatosan,aztán 1600-1800nál megállni és tartani.
Nem annyira extrém mint a példa, de azért jócskán sok: én 116 kg voltam amikor elkezdtem komolyan diétázni. A heti mínusz 1 kilót (ami egészséges fogyás) csak 1300-1400 kcal-os napi kajával tudtam teljesíteni, és természetesen a bevitt táplálék összetételére is nagyon figyeltem, magas fehérje, 1g/ttkg szénhidrát. Én extrém hízékony vagyok, de aki 150+ kg, gondolom az is.
Szóval én olyan 1600-1700 kcal/nap-ról indítanék, 1,5g/ttkg szénhidráttal, magas fehérjével, lehetőségekhez képest alacsony zsírral de nem zsírmentesen.
Már megint szegény trigliceridek.
Tehát felhízni gabonákkal, tejtermékekkel, sok szénhidráttal (milliók halnak meg ezek miatt szívbetegségben) hát lehet, gabonák elhagyásával a fogyás (már ha van olyan állapotban a pajzsmirigye, hogy tud fogyni) kockázatos. Ez is egy megközelítés, bár nem tudom gyulladások nélkül (mégpedig a gabonák elhagyásával csökkenne a gyulladásszint a testében) miért lenne szív-érrendszeri kockázata, ennek van-e bármilyen hiteles irodalma.
Értem. Valahol logikus, hogy a zsírokkal nagy varázslat történik, hiszen a raktárakból elszállítódnak.
De egyelőre a zsírok terén nagyon nagy zavarosság van, sokaknak a koleszterin még mindig rizikó tényező, míg ön az alacsony koleszterinszintet hátrányként írta.
Tehát a magas trigliceridszint tekinthető kockázatként? Köszönöm az előző választ is, tényleg igyekszem több forrásból tájékozódni, legalább ismerni többféle nézetet, sőt lehetőség szerint tanulni is.
Kedves Ember!
Azért azok az adatok erősen túlzóak.
Egy átlag magas 180 kilós férfinak sincs szüksége 8-10 000 kcal-ra.
Az alapanyagcseréhez szükséges kalóriaigénye egy ilyen embernek 3300 kcal körül van, és még nehéz fizikai munka mellett sem "fogyaszt" 6200 kcal-nál többet, ha fent akarja tartani a súlyát.
Abban viszont egyetértünk, hogy érdemes fokozatosan átállni.
Hát igen, az "egészséges-e" igen gyakori kérdés (kételkedő, gondolkodó embereknél pláne).
Egészséges-e a mai társadalmilag elfogadott testkép?
Vadászó-gyűjtögetőéknél úgy tudom alacsonyabb az átlag BMI mint ami nálunk az egészséges kategória. Pedig ők ekte paleók.
Vannak kérdések bennem is. Egyelőre viszont magas vérnyomásosok, cukorbetegek gyógyszereket hagynak el vele. Tanulmányozandó módszer..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!