A sertéscombot el lehet valahogy készíteni, hogy ne legyen nagyon sok kalória/zsír?
Nincs benne nagyon sok kalória, akárhogy készíted el. Csak nem kell belőle kilószámra fogyasztani. A benne, rajta levő zsírtól lesz jó ízű a húsa.
Sőt, a hízott baromfi húsa is jobb, mint a soványé.
Sütheted zsírban is, ha elég körítést eszel hozzá.
Csak ma divat azt állítani, hogy sok benne a kalória, meg egészségtelen stb.
A régiek sokkal több zsírosat, szalonnát ettek, mint ma szokás. Még sem lett tőle semmi bajuk.
tárkonyos raguleves májjal
zöldséges rizseshús
egyben sült sertéscomb gombával, répával, borsóval
rakottkáposzta, brokkoli, karfiol joghurttal, sovány sajttal
palócleves
túróval és petrezselyemmel töltött sertéscomb
uborkás-borsos tokány zöldséges rizzsel
Miért nem akarsz sok zsírt enni?
Az világos, hogy miután amcsiban kitalálták a zsírszegény táplálkozási ajánlásokat, nagyságrendekkel megnőtt az elhízás, szív-érrendszeri betegségek előfordulása? Erős összefüggés van ám a kettő között :D
Köszönöm a receptötleteket.
Sertéscombot sosem készítettem még másképp, csak zsírban kisütve. Holnapra pedig nem nagyon van más itthon. De írtátok a párolást, remélem úgy is finom lesz. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!