Anorexiás vagyok. Ma annyira ki v. tam fáradva, h édesanyám mentőt akart hívni. Ettem 1karéj bundás kenyeret, ebédre1 rántott húst meg rizst. Csak tartottam a súlyom? Vagy még ettől nem lehetett hízni?
akit így simán megetetnek ennyi kajával,az nem anorexiás.
aki az, abba a kedves szülő egy kanálnyi kaját nem tud beleerőltetni, nemhogy egy fél hűtőt.
A barátnőm 32 kilóval került kórházba, semmi nem használt neki, se a szép szó, se az üvöltés semmi. Szimplán nem evett, és hülyére edzette magát. A kórházba már mentő vitte, és akkor már ellenkezni sem tudott. Nem mellesleg, az isten nem tudta meggyőzni, hogy beteg.
ha te ilyen simán leírod, hogy mi a bajod, és benyomsz ennyi kaját, max akarsz az lenni, de nem vagy az. és örülj neki!
"Szia, én 167cm vagyok és 70kg!! És tudod mit? Lesz*rom mert jól érzem magam, és egészséges vagyok!:) Szóval szerintem inkább kezdj el hízókúrázni!:) 14/L"
Végre egy értelmes tini, és nem egy idióta, mint a kérdező, hogy a semmiből akar fogyni!
Na, először is: az anorexiások IGENIS TUDJÁK magukról, hogy azok. Csak
1. félnek a hízástól, ezért nem akarnak többet enni (saját tapasztalat. Én folyton azt hajtogattam magamban: "nem akarok hízni, nem akarok hízni!" és nem azt, hogy "fogyni akarok"
2. persze a fogyás is szerepet játszik, meg a vékonyság is, de közben felismerik, hogy anorexiások
kérdező!
Ennyitől nem fogsz hízni, viszont vigyázz a kajával! Mármint ezek ZSÍROSAK.
Többször is hallottam (törin is, előadáson stb) hogy Auschwitzból menekülteket zsíros szalonnával meg kenyérrel etettek, és többen belehaltak. Miért? Mert annyira elszokott a szervezet a kajától (főleg a zsíros nehéz ételtől) hogy belehaltak. Mert ott ugye szinte semmit nem ettek alig 200-400 kcalt.
Vigyázz ezekkel a zsíros kajákkal, anyudnak is be kell látnia hogy ezekkel csak a gyomrodat terheled! Ami szóba jöhet:
- könnyű ételek: forró leves tökéletes, átmelegít!
- gyümölcs => könnyű megemészteni, energiát ad. Banán, szőlő rendkívl sok energiát tud adni!! kb fél óra alatt megemésztődik
- joghurt, kefir, zöldségek
javasolt:
- kerüld a zsíros kaját! bundáskenyeret nagyon nehéz megemészteni lehet most nyom is a gyomrod picit...
meg a rántott hús se a legjobb. Értem én anyudat hogy azt akarja egyél és szedj fel egy picit, de meg kell értenie neki is hogy a szervezetedet terheli meg ha ilyen zsírosakat eszel.
Csak szép fokozatosan. Fokozatosan kell visszaszokni a kajára mert ha elszokik tőle a szervezet utána szörnyű tud lenni (tapasztalat)
HA KELL MUTASD MEG ANYUDNAK A KOMMENTEMET!!
Amúgy nem, ennyitől nem lehet hízni. Kiszámolom neked:
- bundáskenyér => kb 250-350 attól függ mekkora, mennyi olajban
- rizs: kb 180 kcal szerintem többet nem ehettél belőle
- hús: a panír és magába szívott olaj miatt sokkal több mintha natúrt ennél de egy darab kb 180-300 is lehet mérettől függ
látod? ez nincs meg 1000 kcal se. Az anyagcseréd le lehet lassulva, így pl neked nem 1700-1900 kell a súlytartáshoz, hanem kevesebb de így is jóval a súlytartó étrend "alatt" vagy.
Nem híztál, főleg mivel a hízáshoz az kell hogy a glikogénraktárak telítődve legyenek, és meginduljon a zsírosodás. Ha keveset eszel, csak a glikogénraktárak töltődnek fel amikor "többet" eszel a szokásosnál. 1 nap alatt NEM LEHET HÍZNI zsírban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!