Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Anorexiás vagyok. Ma annyira...

Anorexiás vagyok. Ma annyira ki v. tam fáradva, h édesanyám mentőt akart hívni. Ettem 1karéj bundás kenyeret, ebédre1 rántott húst meg rizst. Csak tartottam a súlyom? Vagy még ettől nem lehetett hízni?

Figyelt kérdés
2012. nov. 24. 16:17
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
2012. nov. 24. 17:31
 12/19 anonim ***** válasza:
0%

akit így simán megetetnek ennyi kajával,az nem anorexiás.

aki az, abba a kedves szülő egy kanálnyi kaját nem tud beleerőltetni, nemhogy egy fél hűtőt.

A barátnőm 32 kilóval került kórházba, semmi nem használt neki, se a szép szó, se az üvöltés semmi. Szimplán nem evett, és hülyére edzette magát. A kórházba már mentő vitte, és akkor már ellenkezni sem tudott. Nem mellesleg, az isten nem tudta meggyőzni, hogy beteg.

ha te ilyen simán leírod, hogy mi a bajod, és benyomsz ennyi kaját, max akarsz az lenni, de nem vagy az. és örülj neki!

2012. nov. 24. 18:06
 13/19 anonim ***** válasza:
63%

"Szia, én 167cm vagyok és 70kg!! És tudod mit? Lesz*rom mert jól érzem magam, és egészséges vagyok!:) Szóval szerintem inkább kezdj el hízókúrázni!:) 14/L"

Végre egy értelmes tini, és nem egy idióta, mint a kérdező, hogy a semmiből akar fogyni!

2012. nov. 24. 18:13
 14/19 anonim ***** válasza:
59%
Utolsó, semmit nem tudsz erről az egészről! Anorexia meg anorexia közt van különbség, de a közös az bennük, hogy mindegyik anorexia. A kérdezőnek nyilván súlyos testképzavara van, ha azon aggodalmaskodik, hogy ennyi kajamennyiségtől hízhatott-e vajon. Aki pedig nem anorexiás, nem szokott úgy legyengülni a koplalástól, hogy mentőt akarjon hozzá hívni az anyja. Ez is anorexia, nem csak az, ha valakit 32 kilósan rángatnak vissza a halál torkából. Ha a kérdezőt nem kezelik MOST, ugyanaz lesz az útja vége, mint az ismerősödé akit félhulla állapotban vittek kórházba. Nekem "csak" testképzavarom van, de szakember erre is azt mondta, hogy anorexiás hajlamom van és ha úgy érzem, hogy rosszabbodik, menjek vissza sürgősen! Jó lenne felfogni, hogy ez egy k*rvakomoly betegség és ha nem kezelik időben, halálos!!!
2012. nov. 24. 18:17
 15/19 anonim ***** válasza:
27%
Bocsánat, a 18:06-osnak szántam!
2012. nov. 24. 18:18
 16/19 anonim ***** válasza:
50%
Egy anorexiás nem látja be hogy az...
2012. nov. 24. 18:19
 17/19 anonim ***** válasza:
35%
De igen, belátja, tudja is nagyon jól magáról, csak épp nem gondolja rossz dolognak, hanem célként fogja fel annak érdekében, hogy minél soványabb lehessen. Ha nem tudnák magukról, hogy azok, nem terjedtek volna el keresztül-kasul az interneten a pro ana oldalak, ahol anorexiások biztatják egymást a további lesoványodásra.
2012. nov. 24. 18:30
 18/19 anonim ***** válasza:
Egy nap alatt nem tudsz hízni látványosan. :)
2012. nov. 24. 18:46
 19/19 anonim ***** válasza:
60%

Na, először is: az anorexiások IGENIS TUDJÁK magukról, hogy azok. Csak

1. félnek a hízástól, ezért nem akarnak többet enni (saját tapasztalat. Én folyton azt hajtogattam magamban: "nem akarok hízni, nem akarok hízni!" és nem azt, hogy "fogyni akarok"

2. persze a fogyás is szerepet játszik, meg a vékonyság is, de közben felismerik, hogy anorexiások

kérdező!

Ennyitől nem fogsz hízni, viszont vigyázz a kajával! Mármint ezek ZSÍROSAK.

Többször is hallottam (törin is, előadáson stb) hogy Auschwitzból menekülteket zsíros szalonnával meg kenyérrel etettek, és többen belehaltak. Miért? Mert annyira elszokott a szervezet a kajától (főleg a zsíros nehéz ételtől) hogy belehaltak. Mert ott ugye szinte semmit nem ettek alig 200-400 kcalt.

Vigyázz ezekkel a zsíros kajákkal, anyudnak is be kell látnia hogy ezekkel csak a gyomrodat terheled! Ami szóba jöhet:

- könnyű ételek: forró leves tökéletes, átmelegít!

- gyümölcs => könnyű megemészteni, energiát ad. Banán, szőlő rendkívl sok energiát tud adni!! kb fél óra alatt megemésztődik

- joghurt, kefir, zöldségek

javasolt:

- kerüld a zsíros kaját! bundáskenyeret nagyon nehéz megemészteni lehet most nyom is a gyomrod picit...

meg a rántott hús se a legjobb. Értem én anyudat hogy azt akarja egyél és szedj fel egy picit, de meg kell értenie neki is hogy a szervezetedet terheli meg ha ilyen zsírosakat eszel.

Csak szép fokozatosan. Fokozatosan kell visszaszokni a kajára mert ha elszokik tőle a szervezet utána szörnyű tud lenni (tapasztalat)

HA KELL MUTASD MEG ANYUDNAK A KOMMENTEMET!!

Amúgy nem, ennyitől nem lehet hízni. Kiszámolom neked:

- bundáskenyér => kb 250-350 attól függ mekkora, mennyi olajban

- rizs: kb 180 kcal szerintem többet nem ehettél belőle

- hús: a panír és magába szívott olaj miatt sokkal több mintha natúrt ennél de egy darab kb 180-300 is lehet mérettől függ

látod? ez nincs meg 1000 kcal se. Az anyagcseréd le lehet lassulva, így pl neked nem 1700-1900 kell a súlytartáshoz, hanem kevesebb de így is jóval a súlytartó étrend "alatt" vagy.

Nem híztál, főleg mivel a hízáshoz az kell hogy a glikogénraktárak telítődve legyenek, és meginduljon a zsírosodás. Ha keveset eszel, csak a glikogénraktárak töltődnek fel amikor "többet" eszel a szokásosnál. 1 nap alatt NEM LEHET HÍZNI zsírban.

2012. nov. 24. 22:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!