Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Előfordult már, hogy éjszaka...

Előfordult már, hogy éjszaka zabáltatok?

Figyelt kérdés

Én 1-kor felkeltem, és hirrtelen annyira megéheztem, hogy egy ültő helyemben magamba tömtem 100 g földimogyorót. :S

Annyira nem borzasztó, majd napközben annyit eszek, hogy ne lépjem túl a kalóriaszükségletemet, meg tudom, hogy egészséges, nem szénhidrát, mégis jó volna a továbbiakban elkerülni az ilyen rohamokat...

Ti hogyan oldjátok meg a hasonló helyzeteket? Amikor éjszaka rátok tör az éhség?

2012. nov. 8. 02:12
 1/9 anonim ***** válasza:

Az ilyen hirtelen éhségek érzelmi alapból jönnek. Az agyad ha rákattan, hogy éhes akkor annak érzed magad. A valódi éhség fokozatosan jön elő, fokozatosan éhesebbnek és éhesebbnek érzed magad, persze órákon keresztül, és nem úgy, hogy felkelek és Úristen most ennem kell. Próbálj meg nem gondolni annyit a kajára. Az a gond a mai világban, hogy egyesek túlzásba esnek az egészséges táplálkozás hirdetésével. Együnk minden nap 5x legalább?

1. És mi van ha nem vagyok éhes? Személyszerint azt mondom, hogy az emberi test jelzi mire van szüksége. Más pl. ha fáj valamid, tudod, hogy valami nincs rendben a fájó területen. Ha kell a kaja a szervezetnek akkor azt ő kéri.

2. Az emberek legalább 80 %-a hajlamos a túlevésre, azaz oké lenne esetleg, hogy kicsi falatokat együnk az 5x-i étkezéseknél ha valóban megéhezünk, de van aki hajlamos, hogy teletömje magát kajával, minden egyes étkezéseknél.

Az is tény, hogy a legtöbbb túlsúlyos vagy fogyókúrázó ember a nap 24 órájában kajára gondol. Csak akkor nem mikor eszik, mert általában vagy Tv előtt teszi azt, vagy aközben, hogy valami egyebet csinál, esetleg önfeledten társalog. Gondold csak át. Az kell ami tilos az embernek általában. Ha bizonyos kajákat száműzöl az étrendedből, akkor pontosan azokra fáj a fogad. Ha nem kapod meg, akkor vagy más kajákkal próbálod kompenzálni, vagy végül ugyanott a tiltott kajánál kötsz ki. Saját tapasztalatból mondom, hogy ha azon az elven táplálkozok, hogy megeszek mindent amit kívánok, sokkal kielégültebb vagyok. Meg kell tanulni kezelni a tested. Foglald le minél jobban magad, hogy ne arról szóljon minden napod, hogy kaja-kaja-kaja. Ha leülsz akkor alaposan, lassan, és figyelmesen táplálkozz. Rágj meg minden falatot, élvezd az ízéket, és ne habzsolj. Ja és végül ne egyél, hanem TÁPLÁLKOZZ. Add meg amire testednek van szüksége, és ne az érzelmi kielégültségre összpontosíts.

Lehet kissé eltértem az eredeti kérdéstől, de úgy vélem megtalálod a választ benne.

Üdv.

2012. nov. 8. 04:38
 2/9 anonim ***** válasza:

Na én emmiatt híztam 10 kg minimum félév alatt csak sokkal többet ettem...

vacsorázni szoktál??

2012. nov. 8. 07:08
 3/9 anonim ***** válasza:

Nem éjszaka, de tegnap este nyolc után ettem egy adag milánói pennét, rántott hússal... Az se sokkal jobb. Fájt is éjjel a hasam rendesen...

De sajnos ez most így alakult egy maratoni, 7,5 órás bírósági tárgyalás után, aminek köszönhetően a fél 9-es reggelit követően egész estig semmit sem tudtam enni, és már majd' éhen haltam. :)

2012. nov. 8. 08:31
 4/9 anonim ***** válasza:

1. Én nem fekszem le éhesen (normálisan vacsorázom, normális időben).

2. Nem kelek fel éjjel (ugyanis álmos vagyok és alszom).

3. Ha mégis előfordulna ilyesmi (vagy közvetlenül lefekvés előtt megéheznék és ennem kellene - ilyen már volt a történelemben, bár elég ritkán), akkor vagy valami zöldséget ennék vagy joghurtot, ha az nincs, akkor ennék egy banánt, vagy innék egy pohár tejet, legrosszabb esetben ennék egy vékony szelet pirítóst kevés sajttal.

Ezzel maximum 150 kalóriát vinnék be. Te a mogyoróval kb. 560-at ettél meg úgy, hogy közben gondolom jól sem laktál. Ez tippem szerint fele vagy harmada lehetett annak, amit egész nap ettél, vagyis rengeteg, holott kajának meg kevés volt.

Tényleg nem egészségtelen, de fontos a mértékletesség ebben is. Nem igaz, hogy van különbség kalória és kalória között, minden felesleges kalória ugyanúgy hízlal, tök mindegy, hogy szénhidrátból vagy zsírból viszed be - és zsírt bőven ettél a mogyoróval.

2012. nov. 8. 09:15
 5/9 anonim ***** válasza:
A megoldást úgy hívják: akaraterő! Ennyi a nagy titok!
2012. nov. 8. 09:19
 6/9 anonim ***** válasza:
Én szerencsére lusta vagyok éjjel felkelni enni. Volt már hogy arra ébredtem hogy korog a gyomrom de ittam pár kortyot ( mert az mindig van mellettem) és aludtam tovább. Pisilni is nehezen kelek fel nem hogy enni.
2012. nov. 8. 09:29
 7/9 anonim ***** válasza:
Ha rám törne egy ilyen roham, innék egy fehérjeshake-et. Mindig van itthon legalább 2 ízben, így ki van lőve a félrezabálás.
2012. nov. 8. 10:02
 8/9 anonim válasza:

besírtam a kérdéseden :DDDDDDDD

Am hogyha rám tör a nassolhatnék,inni szoktam. Teát,elveszi az éhségemet,és minimális kalória van benne.de szerintem ha minden este ennél,az sem vészes,mert egy idő után eleged lesz belőle.Úgy értem vannak hullámok az ember életében,és ugye ez függ szinte mindentől.Lehet hogy depressziós vagy,és ezért ébredsz fel éjszaka közepén. Furcsán hangzik,de az ember akkor is lehet depressziós,ha nem tudja.Hiszen most már sötét van,ez is deprimálja a hangulatunkat.

2012. nov. 8. 10:57
 9/9 anonim ***** válasza:

Ha ilyen éhségrohamok jönnek rád, az azért van mert nem megfelelően táplálkozol és a szervezeted követeli az ételt, mert valamiből keveset viszel be.

Gondold át a táplálkozásod!

2012. nov. 8. 13:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!