Mert magamat kicsúfolom, ha kell. hogy is van ez manapság?
Na, ez egy intelligens válasz volt. : D
Köszi, hogy időt szántál rám és kifejtetted a téma kapcsán kialakult gondolataidat, igénybe véve ezzel a teljes agyi kapacitásodat.
Nő létemre azt kell hogy írjam: egyes nők ilyenek... Amikor látsz egy-egy képet, kiírást, vagy valamit, hogy női logika... meg hogy ez megfejthetetlen, azt hiszem ilyenekre gondolnak.
Lehet hogy tenni akar valamit, csak túl lusta, ezért bántja magát. De bántja az is emellett, hogy a külseje alapján elítélik. Ezért is akar valamit tenni. És ezért bántja magát. Ördögi kör. Ebből csak akkor léphet ki, ha elkezd végre valamit tenni a kinézetéért...
2. vagyok.
Normális választ csak azért nem tudok mondani, mert nekem más a felfogásom.
De talán ez az alap konzervatív viselkedés, hogy ha saját magadra mondod, hogy csúnya vagy, akkor az ok, mert magadat annyit hibáztatod, amennyit akarod. Viszont ha mást, az bunkóság, mert mást nem illik bántani.
Én csak azt nem értem, ha ennyire zavarja, mért nem változtat az életén... :/
Engem is zavar hogy ilyen vagyok, de én már 1,5 éve lassan, de folyamatosan dolgozok az ügyön... Ha más mondja másra hogy milyen, az nem érdekel. Ha rám mondják, akkor megértem... Én azokat nem értem meg, akik szép, vékony lányokat oltogatnak, hogy van rajta 2 kiló felesleg, meg 3 cm háj, és milyen ronda. Tehát az igazságtalanságot. A másik meg, hogy mindenki törődjön a saját testével, mert beszólni kérdés nélkül tényleg bunkó dolog. A vélemény meg lehet, de azt illik megtartani, amíg nem kérdezi az a valaki, akiről szól, és akkor meg illik őszintének lenni...
Na mindegy, legjobb lenne őt magát megkérdezni, hogy erről mit gondol, mert így csak találgatni lehet.
Hohó, ahhoz bizony nem vagyok elég bátor :)
megsértődne, az 100% ezért is kérdeztem, hogy mások hogyan látják a helyzetet. Köszönöm azért, hogy válaszoltál :)
Azért gyalázza magát, mert megerősítésre vágyik!
Azt akarja hallani, elhinni hogy ő így is jól néz ki, jaj nem is annyira kövér, így is szép. Ezért szidja magát, mert erre mások ezeket mondják, és ezt el is hiszi.
Nem kibicként írok, 116 kiló is voltam anno és most se vagyok sovány. Nincs ereje változtatni, így győzködteti magát másokkal, hogy nem is kell neki változni.
magamból kiindulva szerintem ő még a tagadási fázisban lehet... én is átmentem olyanon, hogy már tudtam ,hogy szaru l nézek ki, nem éreztem jól magam, de még nem volt elég erőm a változtatáshoz, ezért olyanokkal ámítottam magam, hogy á, nem olyan rossz még a helyzet.. és olyasmikkel amit a barátnőd is csinál, azt szuggeráltam magamnak, hogy nem csak a külső számít, és hogy igenis vannak csinos duci lányok. magamat meg azért ócsároltam mások előtt, hogy ne tűnjek beképzeltnek.
20l
Nincs emögött semmiféle megmagyarázhatatlan, misztikus "női logika". Ez szimpla kognitív disszonancia, rengeteg férfi és nő csinálja ezt nap mint nap, hogy ellentmond magának, mert nagyrészt nem is őszintén mondja azt, amit mond, így könnyen kerül ellentmondásba saját magával. Ezzel a nővel is ez van.
Ez a nő amikor magát szidja a kövérsége miatt, akkor neki nem ez az őszinte véleménye magáról, hanem csak provokál. A célja az, hogy pozitív megerősítést kapjon más emberektől, hogy "nem is vagy csúnya" "szép vagy így" stb. Erre azért van szüksége, mert érzi, hogy a társadalom elvárásai szerint nem vonzó, és ezért elégedetlen magával és szorong. Csak még nem jutott oda, hogy őszinte legyen magával, és tudatosan javítson a helyzetén. Még elhiszi, hogy ha más emberek kamuból nyugtatgatják, attól ő boldog lesz. Ő még ebben a fázisban van, vagyis a valóságot lenyomja a tudatalattijába, és kamu, kierőszakolt pozitív megerősítésekkel akarja enyhíteni a szorongását.
Ezzel magyarázható az, hogy viszont amikor más kövér nőt szidnak, akkor egyből megváltozik a véleménye, és a háj egyből nem lesz olyan undorító. Ez azért van, mert az ő valóban ezt gondolja saját magáról is. Neki a saját mércéje szerint a kövérséggel semmi baj nincs.
Magyarul, amikor magát szidja, azt nem saját meggyőződésből teszi, hanem a beteg lelki állapota megnyugtatására vár pozitív reakciót más emberektől. Ezért más a véleménye más kövér nőkről, mert ott az őszinte véleményét mondja (nincs baj a kövérséggel), amikor pedig provokál, akkor pedig mesterségesen kreaál szidalmakat (undorító kövér vagyok). Az egyik őszinte, a másik mesterséges, ezért mond ellent egymásnak a kettő.
Onnan is látszik, hogy igazából nem is gondolja, hogy baj van a kövérséggel, mert emlékszem, amikor én kövér voltam és magamat szidtam, akkor MINDENKI MÁSON is zavart a sok háj. És én nekiálltam tenni azért, hogy lefogyjak.
Magyarul: ha valakit valóban zavar őszintén a kövérsége, azt máson is zavarja a háj. Ebből látszik, hogy ezt a nőt igazából nem zavarja a hája, csak provokációból panaszkodik, hogy megsimogassák a buksiját és (hazudva) megnyugtassák, hogy "szép vagy te így is " stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!