Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Ti nem érzitek, hogy a BMI...

Ti nem érzitek, hogy a BMI kalkulátor erősen túloz?

Figyelt kérdés
174 cm-nél 74 kg-tól számít egy lány elhízottnak. Én 63 vagyok, és így is van rajtam némi felesleg. De sokszor észrevettem már ezt.

2012. nov. 2. 12:20
 1/5 anonim ***** válasza:
88%
De igen. A BMI egy nagyon eltúlzott mutató. Semmi köze a valósághoz, ahogy az ideális testsúlynak sem. Semmit sem lehet átlagosan kezelni, mivel minden ember más. Mindenkinek egyénileg kéne meghatározni a szükségleteit illetve az adatai megfelelőségét a róla ismert adatok alapján.
2012. nov. 2. 12:31
 2/5 anonim ***** válasza:
73%

A BMI azt jelzi, hogy ORVOSILAG mikortól számít valaki elhízottnak.

Mennyi az a súlyfelesleg, ami már szignifikánsan nagyobb egészségügyi kockázatot jelent.

Egyébként igaz, hogy nem tökéletes mutató. Nem veszi figyelembe azt, hogy a nagyobb izomarány nagyobb testsúllyal jár, ezért az átlagnál sportosabb embereknél nem használható.

De az átlag tunyáknál igen.

2012. nov. 2. 12:46
 3/5 A kérdező kommentje:
Na ja, mondjuk igaz, hogy nem esztétikai, hanem orvosi szempontok alapján lett összeállítva. Csak bírom, mikor egyesek azért nem akarnak fogyózni, mert a bmi kalkulátor alapján nem elhízottak.
2012. nov. 2. 13:41
 4/5 anonim ***** válasza:
78%

A BMI mutató orvosi szempontból is a baromság kategória koronázatlan királya.

Szemléltetem:

Adva van két ugyanolyan magas, súlyú, korú, nemű ember.

Mindketten a BMI alapján értelemszerűen ugyanolyan elhízottak, csakhogy a testösszetételük szerint, az egyiknek 8% zsírszövetet, a másiknak pedig 30% zsírszövetet tartalmaz a teste. Az elsőnek ezek alapján a súlytöbblet többi részét izom teszi ki, ami nem felesleg. Na most akkor a BMI kalkulátor szerint miért egyformán elhízottak, mikor az első delikvensen egy gramm zsírfelesleg sincs ugyanolyan súly mellett?

Na ezért ordító baromság ez a mutató. Attól pedig, hogy valaki neve előtt ott van, hogy Dr. még nem biztos, hogy mindent el kéne hinni neki, mert ő ugye sosem téved és mindent jobban tud. Az orvosok a betegségekhez értenek, az egészséghez pedig nem többet egy sportolónál vagy olvasottabb átlagembernél.

2012. nov. 2. 15:32
 5/5 anonim válasza:
77%
Szerintem baromság ez a BMI.Nem lehet megállapítani,hogy ki mennyire elhízott vagy sovány,pusztán a magasságból és a testtömegből,mert arra is azt dobhatjja ki,hogy túlsúlyos aki esetleg csak izmos.Köztudott,hogy az izomszövet nehezebb mint a zsír és szerintem csontozattól is nagyban függ,hogy ki mennyire nehéz.
2013. jan. 2. 17:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!