Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Szinte már "nincs mit enni! "...

Szinte már "nincs mit enni! " Mit lehet ilyenkor tenni?

Figyelt kérdés

Oké, kajálom a zsírszegény túrót(bár már olyat se veszek, mert rohadtul megdrágult), a halkonzervet, a csirkemellfilét, ha tudok azt is olcsón venni, tojást, extrudált kenyeret stb stb.

Már rohadtul unom ezeket a félkész kajákat, neten keresgettem recepteket, de az egyik, amit nagyon szeretek olvasgatni(shapeshifter) tele van olyan olyan alapanyagokkal, amiket én nem tudok beszerezni (0,5-0,1% tej, zabkorpa, 0,1% túró, sovány kakaópor...)

A többi "diétás" és "fogyókúrás" receptek pedig mind tartalmaznak vagy rizst, vagy lisztet, vagy cukrot/xilitet/fél kiló édesítőt, szóval már nagyon nem diétásak.

+ ha én már megcsinálok egy ebédnekvalót (tegyük fel, hogy találok vmi receptet), akkor egy-fél hétig nekem az simán kitart.


Tudtok olyan receptes oldalakat mondani, ahol a diétás kaja tényleg diétás, nem kell mindenbe liszt, meg cukor, meg tészta?

előre is köszi

(ui.: súlytartón vagyok)



#recöpt
2012. okt. 30. 11:23
 1/6 anonim ***** válasza:

Szerintem a másfeles tej simán belefér. Súlytartón meg pláne. A zabkorpa, zabpehely van bármelyik Tesco-ban. A sima cukrozatlan keserű kakaópor is belefér, ha nem zsírszegény akkor is, elvégre azt nem főfogásnak eszed.


Én a nosalty keresőjébe be szoktam írni: csirkemell, és ami receptet találok és tetszik, azt átvariálom diétássá. Liszt helyett teljes kiőrlésű liszt, panírnak zab, köretnek mondjuk párolt zöldség, teljes kiőrlésű tészta (ez is van a Tescoban!) vagy barna rizs. Minden receptet át lehet variálni úgy, hogy diétában (súlytartáson meg főleg) használható legyen, csak a hozzávalókat kell kicserélni. Tejfölben is van 10%-os (Kunságtej vagy hasonló...) sajtban is van light trappista, találékonynak kell kicsit lenni, és bármit el lehet készíteni persze változtatásokkal.

2012. okt. 30. 11:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 A kérdező kommentje:
Ez eddig oké, köszönöm is szépen a gyors és hasznos választ, de ha pl. megcsinálok egy adag tésztát, vagy egy zacskó barnarizst, nekem az nagyon sokáig tart, mire megeszem. (hacsak nem reggelire-tízóraira-ebédre enném, mert úgy állna csak 2-3 napig)
2012. okt. 30. 11:50
 3/6 anonim ***** válasza:
Csinálj tésztasalit. Az adagot, mennyiséget bele nem tudom most fejből, de leírom mi kell bele. Spagettitészta (vagy akármilyen, én ezzel szoktam), lilahagyma, alma (ezek elősegítik az emésztést), kukorica, sajt és parizel (utolsó kettőböl keveset), csemegeuborka, a szósz pedig tejfölös-mustáros-majonézes. Lehet, kicsit drága, de sokáig eláll és hamar jóllaksz vele.
2012. okt. 30. 14:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 A kérdező kommentje:
Kerülöm a tésztát, a majonézt, a tejfölt és a sajtot is. de azért kösz
2012. okt. 30. 15:32
 5/6 anonim ***** válasza:
2012. okt. 30. 16:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim ***** válasza:

Sok-sok zöldség!


Nyersen, párolva, wokban pirítva, akárhogy. Menj ki a piacra, nézz körül.

Szinte minden kapható hazai idényzöldségünk kiváló nyersen is. Sütőtök, cékla, répafélék, csicsóka nyersen is, főve is nagyon finom.


Gyakran készítek wokban pirított zöldségeket: kis olivaolajon csíkozott lilahagyma, durvára vágott káposzta, nagylyukú reszelőn lereszelt sárgarépa megpirítva. Ha több szénhidrátot kívánsz hozzá, el lehet keverni kevés párolt kölessel, vagy bármi mással, tésztával akár (habár a glutént jobb kerülni).


De bármi más is jó így, pl. cékla nagylyukún reszelve, pirítva.

Brokkoli, karfiol nyersen és párolva-pirítva is.

Gombafélék. Csiperke mindig kapható, de érdemes próbálkozni más fajtákkal is: barna csiperke, laska még gyakoribb üzletekben, de időnként ki lehet fogni vargányát, egyebet is.


Tepsis zöldség: sárgarépa, vörös/lilahagyma, cékla, káposzta, és még ami van otthon és ízlik nagyobb, kb. 3-5 cm-es darabokban tepsibe, rá kis olívaolaj, ha kívánod, zöldfűszer (rozmaring, kakukkfű, stb), só nem is kell (a wokos kajákba sem szoktam rakni), összeforgatod, alufóliával lefedve párolod egy fél órát, fólia le, kevés reszelt sajt rá (elhagyható), és még megpirít vagy fél órán át. Ebbe lehet keverni akár húsfélét is, akár csak úgy, hogy kicsi darab füstölt hús apró kockákra vágva belekeverve, így inkább csak az ízt adja hozzá.


És a halak. Legegyszerűbb: egészben bekenni sóval, borssal, citromlével és olívaolajjal, tepsiben be a sütőbe, és nagyon gyorsan készen van. (Nyáron grillen különösen finom, halrácsban forgatva.)


Csíráztass magvakat. Óriási tápanyag- és enzimbombák, és nagyon egyszerű.


Nézd meg ezt az oldalt: www.herbahaz.hu

Bp-en a Hungária krt. mellett a százados utcában van. Itt szinte minden diétás, bio, reform stb. stb. élelmiszert be tudsz szerezni. Nagyker kártyát is adnak ki, nézd meg a feltételeket a honlapon. Nagyker kártyával vidékiként is megéri, mert nem a napi bevásárlásra jössz ide.

2012. dec. 10. 13:05
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!