Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » A barna rizst is készíthetem...

A barna rizst is készíthetem úgy, mint a fehér változatát?

Figyelt kérdés
2012. okt. 28. 07:46
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
0%

Hogy? Mert én zacskós barna rizst ugyanúgy vízben főzöm, mint a zacskós fehér rizst.

Ha olajon szoktad pirítgatni, azt én nem csinálnám. Tökéletesen felesleges zsír és kalóriatöbblet.

2012. okt. 28. 07:48
 2/13 A kérdező kommentje:

Így szoktam:

Lábasba teszek egy-két evőkanálnyi olajat, felhevítem, aztán mehet bele a rizs, 1-2 percig forgatom. Addig pirítom, míg kifehéredik. A rizs mennyiségéhez képest 2x-es forró, de nem forrásban lévő vízzel felengedem. Aztán átkeverem, lefedem, és takarékon 10-12 percig főzöm, majd leveszem a sütőlapról a lábast, s hagyom kb. 15 percig párolódni.

Én így szeretem, olajon pirítva. Próbáltam már másképpen is, úgy nem ízlett.

2012. okt. 28. 07:53
 3/13 A kérdező kommentje:
Ja, és a rizst előzőleg NEM mosom meg, mert nem pirul meg rendesen és ragacsos lesz.
2012. okt. 28. 08:01
 4/13 anonim ***** válasza:
54%
nem mosod meg? a fene tudja h honnand jon a rizs, helyedben mosnám, bármilyen állatka lakohelye is lehetett a rizstaroloban hisz mit mi tudjuk hogyan volt tarolva...en mindig agyonmosom és még sose lett ragacsos...cs tudni kell elkesziteni
2012. okt. 28. 08:13
 5/13 anonim ***** válasza:
A barna rizst mosd meg, meglátod majd mi jön le róla, sokkal tovább kell főzni, mint a fehéret, zacskós fehéret 10-15 percig szoktam, a barnát meg 45 percig.
2012. okt. 28. 08:50
 6/13 A kérdező kommentje:

Rendben, igazatok van, ezentúl megmosom, ebbe igazából nem is gondoltam bele... Végülis megfőzöm meg párolom, a baciknak el kéne pusztulni, fene tudja...

Hanem, ti hogyan készítitek akkor a barna rizst?

2012. okt. 28. 08:54
 7/13 anonim ***** válasza:

Tasakos rizst szoktam főzni, ezt sós vízbe teszem,hogy bőven ellepje és 45 percig főzöm, majd letakarom és hagyom fél órát a gőzben, utána villával átkavarom, hogy a rizsszemek szétváljanak.

Nem tasakoshoz itt egy link:

[link]

2012. okt. 28. 09:13
 8/13 anonim ***** válasza:
0%

Rizst megmosni??

Sosem mostam még meg se a barnát, se a fehéret.

2012. okt. 28. 09:33
 9/13 A kérdező kommentje:

Huhh, akkor legalább nem vagyok egyedül. :)

Köszönöm a válaszokat és a linket is!

2012. okt. 28. 10:41
 10/13 anonim ***** válasza:
Meg kéne pedig. (szakács)
2012. okt. 28. 10:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!