A barna rizst is készíthetem úgy, mint a fehér változatát?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Hogy? Mert én zacskós barna rizst ugyanúgy vízben főzöm, mint a zacskós fehér rizst.
Ha olajon szoktad pirítgatni, azt én nem csinálnám. Tökéletesen felesleges zsír és kalóriatöbblet.
Így szoktam:
Lábasba teszek egy-két evőkanálnyi olajat, felhevítem, aztán mehet bele a rizs, 1-2 percig forgatom. Addig pirítom, míg kifehéredik. A rizs mennyiségéhez képest 2x-es forró, de nem forrásban lévő vízzel felengedem. Aztán átkeverem, lefedem, és takarékon 10-12 percig főzöm, majd leveszem a sütőlapról a lábast, s hagyom kb. 15 percig párolódni.
Én így szeretem, olajon pirítva. Próbáltam már másképpen is, úgy nem ízlett.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Rendben, igazatok van, ezentúl megmosom, ebbe igazából nem is gondoltam bele... Végülis megfőzöm meg párolom, a baciknak el kéne pusztulni, fene tudja...
Hanem, ti hogyan készítitek akkor a barna rizst?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Tasakos rizst szoktam főzni, ezt sós vízbe teszem,hogy bőven ellepje és 45 percig főzöm, majd letakarom és hagyom fél órát a gőzben, utána villával átkavarom, hogy a rizsszemek szétváljanak.
Nem tasakoshoz itt egy link:
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Rizst megmosni??
Sosem mostam még meg se a barnát, se a fehéret.
Huhh, akkor legalább nem vagyok egyedül. :)
Köszönöm a válaszokat és a linket is!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!