A barna rizst is készíthetem úgy, mint a fehér változatát?
Hogy? Mert én zacskós barna rizst ugyanúgy vízben főzöm, mint a zacskós fehér rizst.
Ha olajon szoktad pirítgatni, azt én nem csinálnám. Tökéletesen felesleges zsír és kalóriatöbblet.
Így szoktam:
Lábasba teszek egy-két evőkanálnyi olajat, felhevítem, aztán mehet bele a rizs, 1-2 percig forgatom. Addig pirítom, míg kifehéredik. A rizs mennyiségéhez képest 2x-es forró, de nem forrásban lévő vízzel felengedem. Aztán átkeverem, lefedem, és takarékon 10-12 percig főzöm, majd leveszem a sütőlapról a lábast, s hagyom kb. 15 percig párolódni.
Én így szeretem, olajon pirítva. Próbáltam már másképpen is, úgy nem ízlett.
Rendben, igazatok van, ezentúl megmosom, ebbe igazából nem is gondoltam bele... Végülis megfőzöm meg párolom, a baciknak el kéne pusztulni, fene tudja...
Hanem, ti hogyan készítitek akkor a barna rizst?
Tasakos rizst szoktam főzni, ezt sós vízbe teszem,hogy bőven ellepje és 45 percig főzöm, majd letakarom és hagyom fél órát a gőzben, utána villával átkavarom, hogy a rizsszemek szétváljanak.
Nem tasakoshoz itt egy link:
Rizst megmosni??
Sosem mostam még meg se a barnát, se a fehéret.
Huhh, akkor legalább nem vagyok egyedül. :)
Köszönöm a válaszokat és a linket is!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!