Sokan írják, hogy este hat után nem esznek semmit, legfennebb isznak. De hánykor fekszenek le?
Azért nem mindegy, hogy mikor eszed meg.
Főleg, ha baj van a vércukroddal.
Lehetőleg naponta 5-6-szor étkezz, kis adagokban, mert a hormonrendszer így termeli az inzulint.
Akkor esik le a vércukor, ha túl sok az inzulin, mert nincs cukor a vérben, amit lebontson.
Elvileg 7-kor lenne az utolsó étkezés, de ezt ketté lehet venni.
Reggeli 6-7 óra körül, tízórai 10-kor, ebéd 1-kor, uzsonna 4-kor, vacsora pedig 7-kor. Nekem így mondta az orvos a szénhidrátszegény diétát. Legfontosabb a reggeli.
13.06-os,
ezek szerint a szervezetem mégsem teljesen bolond. :) Ugyanis reggel vagyok a legéhesebb, és naponta többször eszem kis adagokat. A hagyományos háromfogásos ebédeket sosem tudnám végigenni, nem is főzök így. A reggeli hat óra nem fog menni, ugyanis mivel éjfél után fekszem, általában a tízórai idejére szoktam felkelni... Itthonról dolgozom, ezért megtehetem. A szénhidrátszegény diétáról adnál valami hasznos linket?
És köszönöm mindenkinek a válaszokat, jöhet még tanács, ha van.
még akár közvetlenül lefekvés előtt is ehetsz, csak az utolsó 1-2 étkezésed már ne tartalmazzon szénhidrátot. Tehát fehérjét + zöldséget ehetsz akár hajnali 1-kor is ha akkor fekszel le.
A 6 után nem evés elv baromság, és káros!
Azok, akik éjszaka nem esznek retardáltak és fogalmuk sincsen arról, hogy miről beszélnek.
Mindig van egy nagyokos, aki jobban tudja, hiába hozol neki különböző (HITELES, nem nők lapjás, meg horoszkópból kiolvasott) cikkeket.
Az is hülyeség, hogy mindegy mit és mikor eszel és a napi kalória bevitel számít. Nem és nem.
Napi 5+ kisebb, egyensúlyozott étkezéssel sokkal többet érsz, mint kevés nagyobb étkezéssel. Az sem mindegy, hogy mit viszel be. Léteznek makro és mikrotápanyagok, amiket meg kell adnod a szervezetednek és a legtöbb ilyen okádék áltudományos diéta alkalmával, amit itt a fórumozók többsége használ ezen az oldalon ezeknek a tápanyagoknak a töredékét sem adjátok meg a testeteknek. Építőkockák nélkül pedig a test nem tud javításokat végezni, nem tudja ellátni a feladatát.
Lefekvés előtt akár percekkel is nyugodtan ehetsz, csak ne szemét kaját, ne unalomból és ne túl sokat.
Aki mást mond, az táplálkozástanilag egy tíz éves szintjén van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!