Miért cseszegetnek?
Elkezdtem egy életmódváltást, továbbá szeretnék megszabadulni pár kilótól is, ezért elhagytam a kenyeret, cukrot, csokikat, sütiket, és szinte minden kaját mérek, számolok a megfelelő Ch-zsír-fehérje arány érdekében.
Viszont a családtagjaim közül páran hülyének néznek, vagy éppen olyan kajákat készítenek, amiket tudják, hogy nem ehetek, illetve nem fogok enni. 68kg/168cm-ről indultam, most 63 vagyok, és ők azt mondják, hogy már nagyon sovány vagyok. Pedig még kb 5 kg-tól meg akarok szabadulni.
Mit csináljak a rokonaimmal?:( Elkeserít, hogy nem támogatnak csak "vissza akarnak húzni".
Azért, mert zavarja őket, hogy neked van akaraterőd.
Ha mondják a "mondókájukat", akkor helyeselj, bólogass, mintha egyet értenél. Akkor egy idő után megunják, hogy "jé ha nincs közönség, akkor nem fárasztom magam a kötekedésekkel".
Jobb esetbe. Csak ugye ehhez is rendeget türelemre van szükség és a diétához is kell a kitartás.
Köszönöm a hasznos válaszokat!
Utolsó: így fogok tenni:) Pl: ma Anyum sütött sütit, eszek a széléből azt hiszem és majd megdicsérem milyen finom :) Akkor lehet végre békén hagynak egy darabig !
Nem feltétlenül rosszindulat vagy irigység, ennek ellenére neked sem kellene alkudoznod [ pl. hogy megeszed a tészta szélét ]. Az igaz, hogy végső soron mindenki úgy diétázik, ahogy akar, de ha csak mások kedvéért kóstolsz meg egy adott ételt akkor véleményem szerint az nem éri meg. Azért nem, mert a tészta széléből lehet, hogy később már egy fél tészta szelet lesz és a fél szeletből egy egész szelet.
Az egyik ok, amiért sok diéta megbukik az az, hogy az apróságokat sokan nem veszik figyelembe, viszont a sok kicsi összegyűl és mások kedvéért pusztán nem éri meg, hogy ezek a napi nassolgatások/ kóstolgatások összekeveredjenek a te diétáddal.
A család megfogja előbb-utóbb szokni a te külön étkezési szokásod, de ennek feltétele, hogy ne befolyásoljanak téged, mert akkor mindigis enned kellesz valakinek a kedvéért. Gondolj arra, hogy a te testedről van szó és a te erőfeszítésedről van szó [ ezalatt főképp a mozgást értem ] és ha valaki ezt becsülni tudja akkor az nem fog kényszeríteni arra, hogy akaratod ellenére kelljen egyél valamit plusszba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!