Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Szójatejet lehet inni?

Szójatejet lehet inni?

Figyelt kérdés

Vagy milyen hátrányai vannak?

(Most úgy értem, hogy rendes tej helyett, nem pedig hogy "hízlal-e", meg hogy "mennyi a kcal tartalma...)

2012. okt. 9. 16:30
 1/9 anonim ***** válasza:

8. TEJ VARIÁCIÓK: 0,1%-OS TEHÉNTEJ

images_41.jpg- Ajánlom azoknak, akik az étrendjükben a(z egészségtelen) zsírfogyasztást szeretnék nagyon visszafogni, ebben ugyanis ez utóbbi nutriens gyakorlatilag egyáltalán nem található meg.

- Ízre tejszerű, de persze nagyon erősen vizezett. Van mellékíze is. Érdemes először egy literrel kipróbálni, mert ismerek olyat, akinek nagyon csúszik.

- A tehéntejek magasabb szénhidrát-tartalmukat a tejcukornak köszönhetik. Ezen jelenség alól ez a termék sem kivétel.

Reális ára: 180-190 Ft / 1 liter

~*~*~

9. TEJ VARIÁCIÓK: 0,5%-OS TEHÉNTEJ

7432_large.gif- Ajánlom azoknak, akik pénzügyi / elvi / ízlési okokból elzárkóznak a növényi tejek elől, de a 0,1%-os tehéntej nem vált be.

- Szerintem ízre teljesen rendben van - bár nem tejszínes, mint a jó öreg zsíros tejek, az már egyszer biztos. Dehát ugyebár valamit valamiért.

- Hátránya, hogy alig lehet néhány helyen kapni... Budapesten a Corvin Plázát tudom mondani, többet én sem ismerek sajna. Akinek van tippje, az magában ne tartsa!

Reális ára: 250-300 Ft / 1 liter

~*~*~

10. TEJ VARIÁCIÓK: LIGHT SZÓJATEJ

1_9.jpg- Ajánlom azoknak, akik elvi / ízlési okokból nem isznak tehéntejet, vagy akik nem szeretnének a tejcukor miatt sok felesleges egyszerű cukrot bevinni.

- A light szójatejet mint olyat, én eddig csak egy márkánál láttam eddig. A többi szójatejhez képest kábé feleannyi zsírt tartalmaz, de sajnos hátránya, hogy egy pici cukorral van felturbózva a jobb íz érdekében (bár a tehéntejhez képest még így is jobb a helyzet)

- A szójatejnek szerintem olyan íze van, mint a tejbegríznek. Nagyon hamar meg lehet szeretni, nekem már a tehéntej az, ami furának tűnik.

- Fehérje tartalma magas és teljes értékű, de kétségtelenül növényi eredetű. A szójafehérjével kapcsolatosan felmerülő egyéb aggályokat meghagyom a tejipari lobbistáknak, én itt most nem szeretnék ezzel a kérdéssel foglalkozni.

Reális ára: 500-550 Ft / 1 liter

~*~*~

11. TEJ VARIÁCIÓK: ÉDESÍTETLEN SZÓJATEJ

fre16_1.JPG - Szénhidrát-tartalma gyakorlatilag elhanyagolható, zsírtartalma viszont magasabb. Fehérjetartalma szintén magas.

- Én speciel az utóbbi pár hónapban ezt a verziót részesítettem előnyben, mert a zsírfogyasztásomba belefér, minden más tekintetben pedig ezt találom a leginkább előnyösnek

- Létezik külföldön light és cukrozatlan szójatej is - hát, türelemmel várom...

Reális ára: 500-550 Ft / liter

~*~*~

12. TEJ VARIÁCIÓK: MANDULATEJ

unas_584977.jpg - Ajánlom azoknak, akiknek mind a szójatejjel, mind a tehéntejjel van valami bajuk

- Igazából van még zabtej és rizstej, mogyorótej stb. is, de ezeket nem kóstoltam, nem próbáltam, ezért aztán nem tudok róluk véleményt sem alkotni

- A mandulatej alapvetően - mivel olajos magból készül - zsíros is, és sajnos cukros is. Viszont tényleg mandula íze van! ;] Finom, és aki akarja, annak beilleszthető a diétába.

Reális ára: 550-600 Ft / 1 liter

2012. okt. 9. 16:35
 2/9 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszod, de most nem innen akartam megközelíteni a dolgot, hogy fehérje, szénhidrát, meg zsír szempontjából mi a helyzet.

Hanem ugyebár egyesek szerint a tej nem emberi táplálék... Ilyen téren várok erre most választ, bocsi, ha nem volt egyértelmű a kérdésem:)

2012. okt. 9. 16:39
 3/9 anonim ***** válasza:
88%

Ja bocs, akkor féleértettem:D A szójatej növényi, tehát nyilván nem a szója csecsemőjének készült anyatej:D Bár a szóját alapból sosem titulálták egészségesnek, de a vegetáriánusok ezt erősen bírálják, hogy az jobb mint a hús, blabla.

Nyugodtan ihatod, ebbe még nem halt bele senki, pedig én táplálkozástudomány terén rohadtul kritikus vagyok:D De például én megdöglenék tej nélkül, nem tudnék zabkását, kávét, főzeléket, gyümölcslevest, satöbbit enni.

Ahogy kívánod.

(Amúgy készüljünk fel táplálkozásharcosunk válaszára, a művészúr szerint aki tejet és teljes kiőrlésű kenyeret eszik és sportol, az örökké hájas marad. Fizetett kommentárt hallottak.)

2012. okt. 9. 16:43
 4/9 A kérdező kommentje:

"De például én megdöglenék tej nélkül, nem tudnék zabkását, kávét, főzeléket, gyümölcslevest, satöbbit enni. "

Lehetséges, hogy én is, mivel ezek nálam is szinte napi dolgok.

Csak tegnap vettem ilyen szójatejet (akciós volt, gondoltam, kipróbálom), és egész jó volt:-D

(Az utolsó, zárójeles részre csak annyi, hogy tul.képpen most kivételesen kíváncsi vagyok a véleményére ezzel kapcsolatban... Bár az ő elveit ha akarnám sem tudnám kivitelezni...:-D)

2012. okt. 9. 16:50
 5/9 szacsiga válasza:

Szerintem rossz az íze, és hallottam olyat, hogy vannak benne olyan anyagok ami nagy mennyiségben káros, de az erjeszett formájában nincs benne (pl. tofu)

[link]

Kb. ugyanannyi kalória mint a sima tej, inkább azoknak ajánlanám akik nem bírják a tehéntejet.

2012. okt. 9. 16:57
 6/9 anonim válasza:
Ha ajánlhatok még valamit, akkor kóstold meg a rizstejet és a zabtejet is. Én mindkettőt nagyon szeretem. Az én gyomrom a tehéntejet és valamiért a szójatejet sem igazán bírja, de ezektől nincs bajom.
2012. okt. 9. 17:44
 7/9 anonim válasza:
Én csak szójatejet ihatok mivel allergiás vagyok a tejfehérjére...kevesebb benne a kalória, mint a másfeles tejben. Semmilyen hátránya nincs, de nem fedezi azokat a szükségleteket, mint a tej. A legnagyobb hátárnya viszont az h mostanában 600Ft egy liter belőle.
2012. okt. 9. 18:31
 8/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Amit én ittam most, annak az íze bejött, de normál áron nem vettem volna meg:-D

Rizstejet kóstoltam régen (lányomnak vettük még anno, mert nem itta a tápszert kiskorában, az annyira nem ízlett... Neki sem :-D)

Zabtejet még nem, de majd kipróbálom:-)

2012. okt. 10. 11:40
 9/9 szacsiga válasza:
Lehet venni bioboltban kókusz tejet is. Na az nagyon fini :) viszont horror az ára.
2012. okt. 11. 12:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!