Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Baj, ha ezeket iszom?

Baj, ha ezeket iszom?

Figyelt kérdés

Vannak ezek az édesítőszeres italok, amikben 100 ml/1-2 kcal van.

Ha pl. az ember almalevet/narancslevet/kólát vesz az 40-60 kcal/100 ml... 1 liternél 400-600 kcal... rengeteg. Én meg sokat iszom egy nap (vizet is persze!) de gyakori hogy egy nap 1-1,5 liter vizet ÉS édesítőszeres üdítőt iszom (kb. 1-1,5 liter az is)

Mert így olyan, mintha pl. rendes kólát innék (csak coke zero, vagy más édesítős)

nagyon egészségtelenek? rosszul teszem, ha iszom? A kcalcsökkentés a cél mert pl. imádom a multivitamint napi 2 litert is meg tudok belőle inni de rengeteg a kcal benne... így ezt találtam ki kcalcsökkentésnek, hogy mégis ihassak "üdítőt"

2012. okt. 5. 21:28
 1/9 anonim ***** válasza:

Hát a dieta szempontjából jó, mehet, de az egeszseg szempontjából nem a legjobb. En azt mondom, hogy próbálj meg egyre kevesebbet inni ezekből. Napi 1,5 L azert nem keves.

Esetleg csinálj sima fekete vagy zöld teát otthon filterből es csak citrommal ízesítsd. Hozzá lehet szokni. Ha nagyon nem bírod, tegyel bele edesítőt, ez meg mindig jobb, mint a bolti cuccok, mert azokban van tartósító, meg színezek is.

2012. okt. 5. 21:32
 2/9 anonim ***** válasza:

az édesítő szerek miatt tele van E-vel.. mesterséges szerekkel, ami rákot okoz... facsarj vagy turmixolj magadnak almát meg narancslevet, abban tuti nincs semmi adalék anyag (felöntheted egy kis vizzel)

én a kubu italokat szeretem (pedig már 20 fölött vagyok jóval) csak kva drága, inkább megveszem a répát megy a gyümit és leturmixolom...

2012. okt. 5. 21:35
 3/9 anonim ***** válasza:
A facsart gyümölcs jó meg minden, de kajának kell számítani a kalóriatartalma miatt. Folyadekpótláshoz nem jó, legalábbis dieta alatt.
2012. okt. 5. 21:36
 4/9 anonim ***** válasza:
Nagyon nem jók az édesítőszerek. Nem vetted észre hogy pattanásos, vagy kiütéses lennél tőle? Szerintem hagyj fel velük.
2012. okt. 6. 08:23
 5/9 anonim ***** válasza:

Igyál egyre több vizet.

Amúgy nagyon jók a tippjeitek és én is alkalmaznám, de :

- tea savat csinál, fáj a gyomrom tőle, napi 1.5 litertől ki is borulnék, főleg ha fekete, gyümölcs se a legjobb.

- cukor is rákot okozhat, nem csak e-k, és nem minden e káros, van, hogy egy természetes anyagnak a neve, de ezt a számot adják meg hozzá mégis.

Én is ha már unom a vizet, ilyen üdítőt iszok, pár pohárral aznap, ha már tejet nem ihatok,vagyis nem veszek hetit 3 szor 300-500 Ft/l áron laktózmentes valamit.

2012. okt. 6. 09:39
 6/9 anonim ***** válasza:
Rajtam nincs pötty tőlük. Sokkal inkább van a bolti salátától. Ami egészséges elvileg, valamennyire, jobban mint egy üveg nutella, de mit tegyek ha biora meg nincs pénzem?
2012. okt. 6. 09:40
 7/9 anonim ***** válasza:
Ezekben az édesítőszeres italokban több van, mint 1-2 kcal/100 ml, minimum 15 az, ami 2 literrel beszorozva 300 kalória! Vagyis a fogyás szempontjából sem túl előnyös, jó, nyilván a cukros üdítőknél egy fokkal jobb, én mégis azt tanácsolom, hogy inkább ne igyál ilyet.
2012. okt. 6. 14:45
 8/9 anonim ***** válasza:
Nyilván nincs benne annyi mint egy cukrosban, és minek kéne beszorozni két literrel, a vízben mennyi kalória van?
2012. okt. 6. 17:49
 9/9 A kérdező kommentje:
Vannak olyanok, amikben 100 ml/3-4 kcal van, de ittam olyat is, ami 1 kcal/100 ml, és olyat is, ami 0,7 kcal/100 ml. Ez 1 liternél csak 7 kcal, 2 liternél 14, ami kb. 1 abonettszeletnek felel meg.
2012. okt. 6. 22:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!