Mi lehet a megoldás a "bánatevésre"?
Sajnos én az a típus vagyok, hogy ha bármi bajom van, vagy ideges vagyok, egyből kaja után nyúlok.
Ennek köszönhetően rettentően meghíztam, már 15-20 kg felesleg van rajtam.
Nagyon stresszes az életem, és a stresszforrás tőlem független, sajnos nem tudom kiküszöbölni és mindennapos.Idővel változni fognak a dolgok, de ha pár hónapig még így folytatódik, komoly gondok lesznek úgy érzem, már ez a súlytöbblet is nagyon megviseli a szervezetemet.
Van két pici gyermekem, tehát nem vagyok abban a helyzetben, hogy a feszültségemet egy futással tudjam levezetni, tehát egyelőre nem látok megoldást.Szerintetek?
Mindenki segítségét megköszönöm!
Mit tanácsoltok?
Akaraterő.
Én unalmamban szoktam "hatalmas éhséget" érezni. És ilyenkor valami kis rágcsálni valóra, édességre vágyom. (csipsz, csoki, sütemény, keksz)
DE!
Megállok és megkérdezem magamtól: Valóban éhes vagyok?
Mit ettem ma? Elegendőt ettem?
És mindig az lesz a válaszom, hogy elegendőt ettem, nincs szükségem ételre, egyszerűen csak unatkozom...
Tudatosítom magamban hogy "NE EGYÉL", "NINCS RÁ SZÜKSÉGED", "CSAK HÍZOL TŐLE.." és meg tudom állni hogy egyek. Mert észérvek szólnak ellene.
:)
Nekem ez bevált. Akaraterő kérdése.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!