Fogyókúra alatt lehet enni paradicsomos halkonzervet?
A hőkezelt halban is vannak omega3 zsírsavak, általában a friss a jó mindenből, de nekünk sokszor be kell érni ennyivel.
Na most fogyókúra.. erről is mindjárt pár szó..
A halkonzerv lehet sós-vizes alapú. Lehet növényi olajos, de az ilyen finomított növényi olaj, szója olaj mind LEÖNTŐS!
Ha halolajban lenne, az jó (de ilyen talán csak tőkehalmájjal van.
A paradicsom ch tartalma alacsony, vércukor és inzulinszint emelése egyaránt alacsony. Tehát nem fog semmilyen mennyiségben sem zsírosodást okozni a testedben, kalória ide vagy oda. Burgonyaféle, és lektinek vannak benne EZÉRT a nagyszerű, piros paradicsomot fogyassszuk. A kis bogyók, színesek magasabb lektin tartalommal bírnak, én annyira figyelek hogy nagyszemű legyen.
Hal. Van inzulinszint emelése, de koránt sem akkora, mintha szénhidrátok megemelte vércukorszintet csökkentene le a szervezet. Omega3 zsírsav forrás (főleg a tengeri halak, tengeri állatok) de jó fehérjeforrás is. Időnként nehézfém forrás, de hát sajnos már ilyen a világ.
Nem tudom mit fogyókúrázol.. de ha halat (húst) és paradicsomot (zöldséget) eszel, akkor jónak tűnik, és eredményes is lesz.
Remélem nem csak most nem eszel kenyeret, vagy tejfélét, mert ezekkel tennéd tönkre az egészet, az egészségeddel együtt.
Érdekes, én tartósító mérnökként azt tanultam, hogy élelmiszerkönyvi előírás szerint hőkezeléssel tartósított konzervben nem lehet tartósítószer. Most akkor kérem szépen, mi van?
Kioldódott anyagok. Vizsgálják, de egyetértek, az egészség érdekében nem árt az óvatosság. Ezt aláírom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!