A pattogatott kukorica egészséges ételnek számít? Természetesen a natúr, mindenféle ízesítéstől mentes.
9-es válaszolónak üzenem, ha mindaz igaz lenne amit ír, rég kipusztult volna az emberiség.
(Ezek szerint a teljes kiőrlésű és egészségesnek kikiáltott kenyeret is nyersen kellene ennünk, mert megsütve már magas hőmérsékletnek volt kitéve...)
A pattogatott kukorica mellesleg valóban felrobban, de amiatt, mert vastag a pattogatni való kukoricaszem héja, és jól záródó, és a kukorica magban belül lévő nedvesség 100 fokon gőzzé alakulva szétdurrantja a magot...
Úgy tudom, hogy még a hyperegészséges weboldalakon sem számít a 100 fok extrém magas hőfoknak...
A hőfok amúgy józan paraszti ésszel és szemmel láthatóan sem lehet magas, mert a pattogatott kukorica hófehér, a szénhidrátok pedig már 160 C fokon sötét-barnára karamellizálódnak!!!
Valaki zöldségnek írta, de természetesen gabona.
Nekem egy noname hőlégkeveréses kukoricapattogtató masinám van, pár ezer forintért Vateráztam. Hideg téli estéken nagy élmény, amikor kipattogtatsz egy maréknyi kukoricát és az egész család örömmel összeszalad a hangjára és a friss illatra, és melléd-bújva falatozni kezdenek...
Az olaj szó leesett?
Van aki ma is olajban, serpenyőben pattogtatja, de a mikrós változatban is van. Ráadásul a mikró az olaj egyes molekuláit nagyon hamar nagyon magas hőmérsékletűre hevíti.
"Mikroba dobod be, tehat mar csak ettol is egeszsegtelen lesz"
Uram atyám, még mindig vannak olyan ősemberek, akik azt hiszik, hogy pusztán az, hogy a mikróban melegítenek meg, az egyből egészségtelen lesz. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!