Egy buli alatt mennyit hízhatok?
mert ugye az alkohol teli van kalóriával.
számoljunk mondjuk 10 sörrel.
Átlagban 200 kcal 1 sör
200*10=2000kcal
Meg.
Főleg, ha reggel esel haza, napokig nem bírod kiheverni, és emiatt összezabálod magad.
Nos. 1 g zsír energiatartalma kb. 9 kcal. Ergó, ha 2000 kcal értékű bármit (például sört) elfogyasztasz, akkor biztosan nem fogsz közvetlenül emiatt 2000/9=222.222222... g-nál, tehát kb. 20 dkg-nál többet hízni (a plusz víz, meg ilyenek, az nem érdekes, nem a sok víztől lesz kövér valaki). Közvetlenül még ennél is kevesebbet hízol tőle, mert a szervezet hatásfoka nem 100%, valamennyi energiát elpocsékol zsírrá alakítás közben.
Viszont. Buli közben megy a kis ropi-kis csoki-kis ez, kis az, na, azt is hozzá kell ám adni. Továbbá másnap reggel esetleg bezabálsz. De így se nagyon lehet szerintem az 1 kg-ot elérni. Persze, másnap este többet fog mutatni a mérleg - de az csak a beleidben összegyűlt kaja, amit éppen emésztesz, nem maradandó zsírlerakódás.
A hízás ennél sokkal hosszabb távú folyamat, nem egy este fogsz +5 kg-ot felszedni.
fiú vagyok, és judo meccsem lesz 2 hét múlva, ami ugye súlycsoportos. 2,5 kilóval felette vagyok a súlynak + mondjuk a sör.
3 kilót bőven le adok 2 hét alatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!