A zabpehelyhez miért ne adjak tejet? Fehérje, nem? Ha reggelire azt eszem, nem para, ugye? És tej nélkül hogyan csinálhatnám meg a zabpelyhet? Tán vizet szívjon fel, amikor megfőzöm?
Van alapja.
Azért ne igyál tejet, mert feltehetően ízesítés gyanánt tennéd a zabpehelyhez, amit viszont meg lehet oldani másképp is.
Másrészt viszont ha fehérjeként adnád hozza, úgy meg azért nem jó, mert a tejben, nem megfelelő mennyiségű és minőségű fehérje van, amit mi meg tejnek hívunk UHT tej, az nem tej, tejpor és víz, de gondolom ezt TE is nagyon jól tudod. Továbbá ha ez még nem elég a tejben írtó sok a tejcukor, ami diétában nem okés, elvileg zsírt szeretnél veszíteni.
Reggelire szerintem nyugodtan megihatsz egy pohár tejet. Nem fogsz tőle elhízni. A zabpelyhet sima natur joghurttal lehet még ízesiteni és nagyon finom :)
A tejben nincs sok fehérje de igenis egészséges én is nagyon szeretem és napi egy pohártol reggelente még SENKI nem hízott el.Inkább este ne egyél :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!