Pajzsmirigy beteg vagyok és fogyni szeretnék! Mit tegyek hogy végre újból vékony legyek?
4 éve volt a műtétem.Azután híztam meg nagyon hamar 3 hónap 30kg.Pedig semmit se változtattam az életemen...53kg ból lettem 83 kg.2 gyerekes anyuka vagyok a kisebbikkel 8 kg híztam de le is ment.A nagyobbik a műtét előtt született.
Gyógyszert szedek a hormon egyensúlyban tartása miatt.Nem nagyon eszek,igazából nem is vagyok éhes.Sajnos anyagilag nem állunk jól ,hogy minden féle diétába bele kezdjek.De lécci adjatok tanácsot miben változtassak.Leírom a napom.
-6kor ébredünk,párommal iszok 1 kávét ,tejjel,cukorral.
-7 fele elrendezem a baromfit kiengedem meg etetem a kecskét
-7.30kor indulás az oviba (2km re van tőlünk sétálunk,tolom a babakocsit
-9fele haza érünk takarítok,paklászok,gyereket rendezem(14 hónapos egész nap megy én meg utána),főzök
-10-11 között iszok még egy kávét.2dl tej kicsi kávé
-12 kor ebédel a kicsi pihenés.
-15kor megyünk az oviba ami 2km re van.gyalog ismét.
-16 fele itthon.pihenés párom is haza ért.itthoni dolgok rendezése
-18 kor másik utcába megyünk kecske tejért a gyerekeknek.átsétálunk
-vacsora vagy hideg szenvics vagy amit épp főztem.
-19kor fürdetés gyerekek ágyba
-19.30 fele állatok elrendezése,becsukása majd fürdés és pihi
kb.ennyi a napom néha eszek egy zsemlét vagy 1 kocka csokit.
nem nagyon nasizok.Mégse fogyok és napi szinten legyalogolok 8km et plusz az itthoni jövés menés....
Az a gond a pajzsmiriggyel, hogy amíg az nincs teljesen rendben, bármit ehetsz, bármit elkövethetsz a fogyásért, bármennyit mozoghatsz, akkor sem fogsz fogyni egy dekát sem.
Egy jó endokrinológus kéne neked kezdésnek, aki nem csak random gyógyszerez, hanem ért is hozzá és szépen beállítaná a szintedet. Semmi olyat nem teszel vagy nem eszel, az életviteled sem olyan, hogy ülsz egész nap, ezek nem indokolják, hogy nem fogysz.
járok orvoshoz.igaz sokat nem törödik velem vérképet megnézi kiírja az aktuális adagot és kész.de jobb mint aki megműtőt.Szóltam neki hogy 3 hónap alatt 30kg nem sok-e erre az volt a válasza ne zabáljak!!!
Nagyon elvagyok már keseredve:(27 éves vagyok és 78 kg-80kg :( miért pont én????annyira bánom hogy bele mentem a műtétbe:(mert a panaszok se sokat enyhültek ugyan úgy izzadok stb....
Szomorú történet, főleg azért, mert nem törődik veled az endokrinológus...
A leírtak alapján valószínűleg emelni lehetne/kéne a kívülről bevitt pajzsmirgy hormon mennyiségét (esetlegesen fennálló normál vér-hormonszintek esetén is) , gondolom szedsz Euthyrox-ot.
Nagy betűvel írom, hogy ennek a beállítása, titrálása kizárólag SZAKORVOSI FELADAT, tehát önállóan ne változtass, inkább próbálj keresni megbízható endokrinológust.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!