Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Hogy vegyem rá anyámat, hogy...

Hogy vegyem rá anyámat, hogy ne egyen szemetet, vagy legalább a kistesómat ne etesse azzal?

Figyelt kérdés
Már elköltöztem otthonról, azóta életmódot váltottam. Egészségesen étkezem, sportolok, egészséges vagyok és nagyon jó alakom lett. Most haza kellett költöznöm és próbáltam anyut az egészséges ételek felé terelni, felajánlottam azt is hogy én főzök nekik, de nem nyitott felé. Ez egy dolog, ő baja, de a 7 éves kishugomat is mindenféle selejt étellel eteti, ami nagyon nem tesz jót neki. Mivel győzzem meg hogy legalább a gyerek érdekeit nézze?
2012. aug. 28. 15:33
 1/7 anonim ***** válasza:

Mit takar a szemét kaja?

Elhízott anyukád vagy hugod?

2012. aug. 28. 15:41
 2/7 anonim ***** válasza:
40%
sehogy. figyelj egy gyereket téged felnevelt mint írtad egészséges vagy jó alakkal. Tehát tudja mit csinál és ha a húgod akar változtatni mint te akkor megteszi. Ne akarj senkire semmit rákényszeríteni főleg ne a másik otthonában szabj határt neki mit és hogyan kéne csinálni. nem bántásból írom ne érts félre.
2012. aug. 28. 15:47
 3/7 A kérdező kommentje:

Igen, jó alakú vagyok és egészséges, de mindezt az elmúlt két év baromi kemény munkájával és sokszor sírva sikerült elérnem. Rengeteget mozogtam és nagyon nagy fegyelemmel kellett megennem minden falatot. Most 60kg vagyok, ezelőtt két évvel 98kg voltam és nagyon sokat szenvedtem miatta. Egészségileg is.

A tesóm jelenleg 43kg. Elég sok, látszik is rajta. Nem mozog és eszi a sok zsíros ételt, meg mirelitet. Főtt ételt alig ad a gyereknek, se zöldséget. Ha van meleg étel, akkor főleg csibefasírt kenyérrel, ketchuppal. A gyerek szinte állandóan kenyeret eszik zsírral meg parizerrel. Levest sosem esznek, főzeléket sem igazán. A zöldség csak savanyúság formájában van jelen. Isszák a sok cukros üdítőt, meg vacsorára fagyit, pudingot.

Többnyire én is ezt ettem annak idején, csak akkor még élt nagymamám, aki főzögetett. Szerettem persze a sok édességet, meg a sok cukros lisztes dolgot, ugyanakkor mindig jólesett, ha a barátnőméknél valami finomat ettünk. És persze amikor nagyobb lettem, már zavart hogy én voltam a dagi csaj és nagyon nehéz volt leadni a kilókat. Főleg ilyen kaják mellett.

2012. aug. 28. 16:15
 4/7 anonim válasza:
Minden tiszteletem a tiéd,hogy rájöttél arra,hogyan kell egészségesen élni és étkezni.Mit mond,amikor felhozod neki ezt a témát?Mert ott vagy te élő példaként,hogy milyen sokat változtál,mióta elköltöztél,vagy ezt sem látja?
2012. aug. 28. 16:24
 5/7 A kérdező kommentje:

Ő mindig az időt hozza fel, hogy majd tesóm is ahogy nő, fogyni fog, ahogy én. És hiába mondom, hogy nekem ez nagyon nehéz volt, és nagyon sokat küzdöttem érte, mindig kitér a téma elől. Meg hogy engem sem csúfolt soha senki, meg tesómat sem. És ez így igaz is, mert szememben nem bántott senki, de éreztem azért, hogy megnéznek.

Meg azzal jön, hogy neki csak ezekre van pénze meg ideje. És hiába mondom, hogy én megoldom ezt, szívesen megcsinálom és van hogy még olcsóbban is kijövünk a rendes főtt ételekkel. Mindig lezárja azzal, hogy ne szóljak bele, mit eszik és hogy ő tudja mi a jó a gyereknek, mert szereti ezeket az ételeket.

2012. aug. 28. 16:46
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
mutass neki pár cikket arról, hogy mikkel eteti a kislányát, hogy mégis miket művelnek a szervezettel a félkész, zsírós szarok... és kérdezd meg, hogy szerinte te véletlenül lettél e anno 98 kg, és hogy talán meg lehetne akadályozni még most, hogy a tesódnak is 2 évet kelljen szenvednie az egészségért és a jó külsőért, ahogy neked kellett.
2012. aug. 28. 17:47
 7/7 anonim válasza:
Esetleg még azt csinálhatod,hogy főzöl és megkóstoltatod a húgoddal és ha neki ízlik,akkor ezt fogja kérni!
2012. aug. 29. 08:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!