A Nestlé Fitness-ben mennyire van rost?
Tudom, hogy alapvetően nem a Fogyókúra kategóriába tartozna a kérdés, de szerintem itt lehetnek a legtöbben, akik értenek hozzá :) Szóval gyermekkorom óta borzalmas székrekedéssel küzdök (ha heti 2* sikerült elmennem wc-re, már örültem), szinte sosem ettem gyümölcsöt-zöldséget (utóbbiak többségét nem is szeretem). Pár hónapja elkezdtem jobban figyelni arra, hogy sokat igyak, és mindennap egyek gyümölcsöt (főleg almából tudok sokat megenni), ezzel sikerült napira-kétnapira sűríteni a wc-re járást. Azonban még mindig nagyon kemény, fáj. Reggelire mindig gabonapelyhet eszem (általában Cheerios-t, tudom, nem a legszerencsésebb), de szeretnék valami olyanra váltani, amiben több a rost, hátha segít kicsit lazítani. Mennyire megfelelő a Nestlé Fitness rosttartalma? A cukortartalom nem érdekes, mert kórosan sovány vagyok, tehát nem célom tovább fogyni.
Köszönöm a válaszokat!
Szia, próbálok lényegre törő lenni.
A rost, gabona, tej alapú dietetikusok kedvence táplákozás a legelhibázottabb dolog a világon (politikához, gazdasághoz nem értek, lehet ott vannak ennél is durvább népbutítások).
Na most sok rostot azoknak kell enniük, akiknek az emésztését tönkre tette a rengeteg szénhidrát fogyasztás, a bélfalukat a növényi toxinok (glutén, lektinek, szaponinek).
A gabonák rostjai megkötik az értékes tápanyagokat, és ezek hiányát okozzák a szervezetben (például jellemnző a vas hiány).
A Nestlé jónak értékelhető dolgokat nem szokott csinálni. Nem érdeke, mert nem feltétlen jár profittal a 'jó' dolog, például az egészséges termékek..
Ha annyit tudnál változtatni, hogy az emberi emésztés igényeihez igazodva húst és zöldséget, olajos magvakat, gyümölcsöket erőszakolsz magadba (mintha csak ilyen élelmiszerek léteznének) akkor bizonyára néhány nap után normalizálódhatna a problémád.
nem is beszélve számos más egészségügyi előnyről.
nestlét iktasd ki drága és csak cukros helyette vegyél nagyszemű zabpelyhet, aszalt szilvát, mazsolát, tökmagot, lenmagot és búzakorpát
ezekesd önsd eg nagy befőttes üvegbe vagy műanyag dobozba jól keverd össze és ebből szedjél ki mindig a reggelidhez a müzlistálkádba
majd önsd bele tejet vagy ívókefírt hozzá szelj bele szilvát vagy barackot vagy almát, amit szeretsz és szórd meg fahéjjal
ebédre egyél krémleveseket, meleg leveseket
főzelékeket, lágy tojással
husokat krumplipürével, rizzsel hozzá parisali vagy vmilyen nyers zöldség
vacsorára vagy ami maradt az ebédről abból
vagy rozskenyeret túró v körözöttkrémmel, sonkákkal, sajt, sajtkrémekkel, lenmaggal megszórhatod a megkent kenyeret vagy ehetsz zöldséges rántottát is, hozzá paradicsomlé vagy meleg tea
tízórai, uzsonna gyümölcs, gyümölcsös túrókrém, kefír, joghurt, aszalványok
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!