Kinek milyen tapasztalatai vannak a növésközbeni fogyással?
15 éves múltam, és eddig még nem nőttem meg igazán, 170 centi vagyok, de a családomban minden férfi min 185 centi magas. Túlsúllyal is küszködöm, nem is kevéssel, ezen mostanság próbálok változtatni. Eddig rendszertelen volt a diétám, mellette éhségcsökkentő gyógyszert szedek, most elkezdeném a 90 napos diétát, és alapvetően az érdekelne, hogy akinek van tapasztalata, az mit tud mondani, egyszerűbb növés közben fogyni, vagy inkább csak a zsír oszlik el jobban a testen, tehát csak vékonyabb leszek? Szerintetek mennyi idő alatt tudnék elérni olyan 75 kilos súlyt, ha most 105 vagyok? Ezt a 75 kilot nagyjából elfogadhatónak vélem, persze nőni is kell hozzá. A célom elsősorban az, hogy új iskolában már normálisabb külsővel mutatkozhassak be.
Egyébként: Tudom, hogy itt mindenki jószándékú, de maradjunk a tárgynál, tudom, hogy a gyógyszer káros is lehet, meghogy a 90 napos a fiatalok szervezetét megviseli, stb, de azt hiszem az összes eféle mellékhatás által okozott kár eltörpül a túlsúly okozta lelki és fizikai megterhelések mellett. Mégvalami, mozogni is szeretnék persze, demivel nemakarom egyelőre szétzúzni a térdeimet annyira, csak biciklizem. Akkor legalább látok egy kicsit az országból.. :) Tudom, hogy mindenki azt gondolja, hogy a kövér emberek milyen hülyék, mert nem mennek sportolni, de sajna az nem úgy megy... ebbe most inkább nem megyek bele, előre is köszi a válaszokat.
T.T.
A 90 napos egy rossz vicc, amit sok ember komolyan vesz, pedig nem kéne. A fogyókúra (a 90 napos az) nem opció semmilyen szervezet számára, fiataléra főleg nem.
Mi a helyzet a kövér emberekkel, meg a sporttal? Jaaj, kövér vagyok és szégyenlős és lusta. Ez a helyzet. Éppeszű ember nem küld el egy 100 kilós embert futni, mert az rossz, de úszni ugyanúgy el tudd menni, vagy szobabiciklizni, mint egy apró, vagy akármilyen méretű ember. Tehát irány az uszoda, a strand, vagy a (szoba)bicikli.
Régebben még oldalakat írtam a diétáról, most maradjunk annyiban, hogy kevés szénhidrát, kevés zsír, sok fehérje, napi több étkezésre szétosztva (5-6).
Ez az egész persze nem ér szart sem mozgás nélkül. Tehát jó úszást, biciklizést.
Itt egy cikk, ami érthető módon rátapint a lényegre.
Egyetlen hibát emelnék ki benne, a nyers tojást (biotin-hiány, szalmonella, tojás intolerancia).
Szia! Én is kipróbáltam már nagyon-nagyon sokféle fogyókúrát. Évekig csináltam, de mostanság nagyon-nagyon meguntam, hogy hiába gyötröm magam mindenféle 90 napos és efféle fogyókúrákkal, ha nagy nehezen végig is tudom csinálni és közben rosszul vagyok, meg tökre ingerült, utána mindig visszajön a felesleg, amit leadtam-meg még több is. Ez azért van, mert sajna bármiféle megvonás történik, a szervezet (ha abbahagyod a fogyókúrát), ha elkezdesz a megszokott módon enni (ha csak akár a felét eszed annak, mint előtte), sokkal intenzívebben raktározza a kevesebb kalóriát is, (ösztönösen, nehogy megint ne kapjon-mostmár tudom, eü-ben dolgozom). Nem akarlak semmiről se lebeszélni (hiszen megértelek). Ha végig tudod csinálni a kúrát (amihez sok kitartást és erőt kívánok), nagyon figyelj, hogy utána mit és mennyit eszel, mert a legkisebb "bűnözés" is duplán rakódik. Ne ijedj meg, fogyókúra után mindig feljön 1-2 kiló, ez törvényszerű (erre még nincs csodaszer), de tapasztalatom szerint, kb 2 kilóig belefér, ha ennél több jön vissza nálam, akkor bizony elkezdtem visszahízni a keservesen leadott kilókat. A sport mindenképp nagyon hasznos (főleg az úszás), az a legoptimálisabb, ha valaki folyamatosan sportol valamit... Na, én mindig inkább a lustábbak táborához tartoztam, sohasem sportoltam fogyókúra alatt, meg egyébként se és őszintén csodálom azokat, akik még sportolnak is. Úgyhogy hajrá! A tesóm úgy fogyott kb. fél év alatt 20 kilót, hogy minden nap minimum 2 óra hosszat sportol (semmi előírt, csak amit meg tud csinálni a maga ütemében-laza kocogás, kis aerobic...) és eszik, amit mi is, csak kevesebbet és ami nagyon fontos, hogy délután 5-fél 6 után már semmit se lehet enni! Én 4 hónap alatt adtam le 10 kg-ot, eddig 2 jött vissza, úgyhogy már megint vigyáznom kell...
Úgy tudom, hogy növés közben nemcsak a zsír oszlik el jobban a testen, hanem maga a növés nagy energiafelhasználással jár, ezért fogyunk közben (a szervezet átalakítja a zsírt energiává).
Nem tudom, hogy folyamatosan mérlegre állsz-e (én azt tettem), de ne ijedj meg, ha egy idő után megáll a fogyás (stagnál). Ez minden fogyókúránál így van, nálam kb. 2 hetes időszak szokott lenni. Ekkor nem fogyunk semmit és ilyenkor sokan fel szokták adni, mert azt hiszik, hatástalanul gyötrik magukat. Na, ha itt abbahagyod, tutira visszahízol. Át kell esni ezen a holtponton.
Amit én tanácsolnék: én hagynám ezeket a gyötrelmes fogyókúrákat meg mindenféle fogyi és étvágycsökkentő tabi szedését. (én is szedtem...hát, nem fogytam tőlük, ráadásul elég drágák) Csak akkor egyél, amikor jólesik és ne jóllakásig (ne hagyd, hogy nagyon eléhezz, mert akkor többet eszünk). Bármit ehetsz ami rendes kaja (úgy értem: nem nasi és nem gyorskaja), csak ne tocsogjon a zsírtól/olajtól. És 5 óra után semmiképp ne egyél, csak igyál-vizet, vagy teát-egy idő után megszokod és tényleg egyáltalán nem leszel éhes 5 óra után ha mindig betartod! Ne igyál szénsavas üdítőt (esetleg gyümölcslevet ihatsz). Ha érzed, hogy ég a gyomrod (nálam gyakran megesett), akkor egyél valamit (pl alma). Ugyanis a gyomorfekély nagyon rossz! És napi 3 liter folyadékot inni!! Főleg nyáron!!! Egyrészt segít fogyni (nem is gondoltam, de tényleg), másrészt jobb lesz tőle a fogyizás alatt nagyon rossz közérzeted. És mivel foglalja a helyet a gyomorban, egy ideig csökkenti az éhségérzetet, ha csak kicsit vagy éhes. Minél kevesebb sót fogyassz! (nekem ez a legnehezebb, mindig mindent utánasóztam) A Natrium ugyanis vizet tart vissza a szervezetben (=nehezebben fogysz). És mindenképp foglald el magad valamivel (pl. sport...), csinálj programot, mert unatkozás=evés (legalábbis nálam).
Remélem tudtam segíteni csak olyan dolgokat írtam, amiket személyesen tapasztaltam.
Sok sikert kívánok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!