Aki próbálta ezt, annak mik a tapasztalatai róla? edzesonline.hu/edzesterv/5/elso_5_kilometerem
Ennél az edzésprogramnál nem értek egyet a második válaszolóval. (Első vagyok) Ennek pont az a lényege, hogy aki sosem tudott futni, az ennek a programnak a segítségével fokozatosan eljut egy olyan szintre, hogy megállás nélkül le tud futni egy hosszabb távot. Ha az ember nulláról indul, akkor jó, ha van egy konkrét terv, amihez ragaszkodni kell. Pl. többször volt, hogy nekiálltam futni, gondolván, hogy "na most megtanulok futni", de mindig feladtam, mert nem sokat bírtam, ha megálltam rövid idő után - mert nem bírtam - akkor nem volt semmi motivációm, hogy újra elkezdjek futni, inkább hazasétáltam. Azt éreztem, hogy nekem nem való a futás.
De ez a program jó, mert pl. az elején nemcsak hogy szabad sétálással "tarkítani" a futást, hanem kell is. Ha egy perc után leálltam sétálni, akkor nem azt éreztem, hogy "basszus béna vagyok én ehhez, nem való nekem a futás" hanem azt, hogy "oké, a terv azt írta, hogy most sétálni kell".
Megjegyzem, más, előre gyártott edzésprogramokat én sem szoktam követni, de ezt tényleg megéri elkezdeni.
Amúgy meg én is azt mondtam, hogy aki hozzá se tud szagolni az csinálja ezt. Poén de ugyan arról beszélünk te meg mégis azt mondod, hogy nem értesz velem egyet.
Viszont mint mondtam ha ért hozzá az ember sokkal jobb terveket tud csinálni saját magának.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!