Szondiiit miért nem tiltják innen ki?
Komolyan rettegek, hogy itt pár befolyásolható fogyókúrázó elhiszi neki, hogy zabálni kell a zsírt, viszont 0 gramm szénhidrátot kell enni.(még ha lehetséges is lenne..)
Minden válaszánál bejelentem, de semmi. Féltem az emberek, féltem az egészségüket, ez a valami meg itt szándékosan tönkre akarja őket tenni, mert tudatlan, és unintelligens, már elnézést.
Mindenhol szerencsétlen svédeket akarják kinyírni :D
Na első cikkből nekem az derül ki, hogy sovány húsról van szó.
Egyébként itt pont írják, eszembe is jutott, hogy a margarin tényleg nem egészséges, de diétásabb mint a vaj. A margarin nem rakodik le, viszont megemeli a koleszterinszintet.
Ez a prezentáció, ez nem sok infót adott. Elég nagy csúsztatások is vannak benne : "Kardiovaszkulásris halálozás = 0%" paleolit étrenddel.
Ez a 3. cikk sok kérdést feltesz, de nem igazán válaszol rájuk. Azért kiemelném, hogy: "Az American Heart Association (AHA) tanácsa szerint a szívkoszorúér megbetegedések kockázatának csökkentéséhez az összenergia bevitelnek maximum 30%-a lehet zsír, kevesebb, mint 10%-a telített zsír, naponta maximum 300 mg koleszterin és hetente minimum kétszer javasolt a halfogyasztás."
És mivel ezek szívorvosok én hiszek nekik. :)
Az utolsó pedig a tejről szól, amivel én alapból elfogult vagyok. Amíg nem fogyókúráztam, napi 2 liter zsíros tejet ittam. De most is megiszok napi fél liter tejet, illetve a fehérjét és tejjel oldom fel. Egész életemben nem törtem el semmimet (aktívan sportolok és volt pár húzós helyzetem), soha nem ment tőle a hasam, és soha nem hánytam tőle.
Én kerestem, amennyire tudtam, hogy mennyi zsírt lehet megenni, de sehol se beszéltek korlátlan mennyiségű zsírról. Tehát szerintem nem egészséges ha a szalonnát megkened disznózsírral. Azt még elhiszem, hogy lehet tőle fogyni, de azt nem, hogy a májad mosolyogva fogadja.
Miért csúsztatás a 0%-os kardiovaszkuláris halálozás? ha felismerjük (mondjuk a statisztikák alapján), hogy az ilyen betegségek okai a cukor és más szénhidrát fogyasztás, akkor egy ilyen táplálékokat nem fogyasztó nép, vagy életmód mellett nem kell hogy ilyen betegségek legyenek.
mióta az AHA és egyéb szervezetek tanácsait követjük, nagyon nő a szív, cukorbetegek száma. nem feltétlen van mindenben igaza az orvosoknak, a szalonnás koleszterines témához nagyon gyorsan annyit (mert mennem kell, és szerintem jövő hétig nem is leszek, úgy hogy szép hetet, hétvégét!) tehát nincs olyan tanulmány, ami a táplálékkal bevitt koleszterin rossz hatását bizonyítaná, illetve valójában a magas koleszterinszint és a szívbetegségek összefüggését igazolná.
amíg pedig nincs rá tapasztalat, hogy a disznózsíros szalonna káros, addig az ilyen elképzelések csak elméletek, amik a levegőben lebegnek. szerintem.
minden jót kívánok!
Igazából pont az a baj, hogy nem követik az AHA leírt étrendjét.
A 0%-os kardiovaszkuláris elhalálozás meg azért hülyeség, mert nincs olyan, hogy senki se haljon meg szívrendszeri problémába. Ugyanis ezt nem csak a rossz étkezés, hanem genetikai okok is előidézhetik. Arról nem is beszélve, hogy az ember szívrendszere idővel romlik. Tehát ha valaki nem hal meg betegségben, balesetben, akkor többnyire idős korban szívrendszeri problémába szokott, ami viszont teljesen természetes. Nem élhetünk örökké. Ha nem halnánk meg ebbe, akkor több száz éves emberek is léteznének.
Még ha kevesebbet írtak volna, mondjuk 40%, akkor azt elhiszem. Egyébként lehet csalni az ilyen statisztikával is. Például Afrikában is alacsonyabb a szívrendszeri betegségből fakadó elhalálozás, csak ott azért mert többen halnak éhen és többen halnak meg fertőző betegségekben.
"de egészségesek és működnek"
Nem :D.
Ez az oldal alkalmatlan az ilyen jellegű tanácsadásra. Azért elég komoly komoly könyvek születtek paleolit étrend, ketogén diéta témában, akit érdekel részletesen tájékozódhat, nem csak arról van szó, hogy "zabálni kell a zsírt, viszont 0 gramm szénhidrátot kell enni".
Aki elég inteligens, az tájékozódik és kialakítja a számára ideális étrendet, aki nem elég inteligens, az meg úgyis elveszik a sok "okos" tanács között és eszi tovább a kakaós csigáját, nem kár érte.
Kedves kérdező, ez itt egy olyan oldal, ahol az emberek általában a legjobb tudásuk szerint válaszolnak. Sajnos, vagy sem, a többség mindig a mainstreamet követi és kevesen vannak azok, akik újat mondanak. Ezek közül vannak tévúton járók és vannak azok, akik rátaláltak egy jobb irányra.
Te rettegsz valami olyantól, amiről úgy látom, nincsen tapasztalatod, viszont annak nem hiszel, akinek már van. Aki csak fogyókúrára adja a fejét és nem életmód váltásra, az már eleve tévúton jár. A zsírral meg abszolút semmi gond nincs, a szénhidrát hiánya meg nem fog megölni senkit sem. Mellesleg nagyon ritka az, aki valóban hajlandó lenne a _teljes_ szénhidrátmegvonást választani. De erre nincs is szükség, csak meg kell válogatni, milyen forrásból és mennyit viszünk be.
Nem tudom megérteni hogy egyes válaszírók és ebben az esetben a kérdező is, hogy képesek a másikat így provokálni, gusztustalan aljas módon. Ártott neked valamit Szondi? Trágárkodott? Beszólt? Nem! Csak saját véleményt és segítséget nyújtott olyan embereknek akik rászorultak erre, még ha nem is értetek egyet vele az nem jogosít fel senkit arra hogy csak ezért kitiltsák innen. Én is sokat próbálok segíteni, van mikor vitázok valakivel mert annyira nagy mellénye van hogy le se lehet lőni, erre a sok okos lepontoz, kész röhej, 46 és 48% között mozognak az arányaim, de nem érdekel. Sok hasznos tanácsot írtam, igaz nem lógok itt egész nap, mint egyes unatkozó emberek, nyilván azoknak van 90-100%os arányuk, beírnak mindenféle hülyeséget és már ők az okos hasznos válaszírók.
Kérdező csodálom hogy nem törölték még a kérdésed.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!