Tényleg lehet fogyni csak gyümölccsel?
A kérdésem abból adódik, hogy mindenhol azt olvasom, hogy a gyümölcs hizlal a benne lévő gyümölcscukor miatt. Viszont hétvégén voltunk lent vidéken nagymamáméknál. Ők azt a tipikus falusi életmódot folytatják csirkékkel, disznókkal meg egy hatalmas kerttel. Ő mondta, hogy amióta érik a sok gyümölcs igazából mást nem nagyon eszik mellette, van hogy egész nap csak gyümölcsből él. Gyümölcsből persze olyan mennyiséget megeszik, hogy jól is lakjon vele (tehát nem egy-két szemet) és energiája is legyen, hiszen egész nap a kertben van. Mivel a kert a telet leszámítva egész éves elfoglaltság, ezért nem mozog többet mint pl. tavasszal. Viszont mondta, hogy néhány kilótól megszabadult mostanában és állítja, hogy a gyümölcsöktől (egyébként egészségileg jól van, meg minden nyáron így csinálja és mindig ez a tapasztalat).
Mondjuk én nem nagyon tudnám ezt az életformát követni, mert nálunk nincs is annyi gyümölcs, csak amit a szüleim megvesznek. Ők meg ugye főznek minden nap, így nem is vesznek annyi gyümölcsöt.
Csak nem hagy nyugodni a kérdés, hogy tényleg le lehet fogyni kalória/szénhidrát számolás nélkül pusztán gyümölccsel?
csak nagymamádékat nem képezték a gyümölcsök hatásairól, illetve táplálkozásról.
amikor azt mondja, hogy néhány kilótól megszabadul, akkor el sem gondolkozik azon, hogy az néhány kiló zsír, széklet, víz, izom, vagy micsoda.
kalóriát és szénhidrátot nem kell számolni, csak nem kell megenni a szénhidrátot..
húst, zöldséget, gyümölcsöt eszik az ember. az ettől való eltérés betegséghez vezet (most a túlsúlyt is betegségnek írom) mert:
a sok keményítő megemeli a vércukor, inzulin szintet zsírosodást, inzulin rezisztenciát, cukorbetegséget, metabolikus szindrómát okoz.
a glutén fogyasztás autoimmun folyamatokat okoz, szívbetegséget, idegrendszeri panaszokat okoz, rákkal összefüggés
tej fogyasztás inzulinszint emelő, cukorbetegségben szerepet játszik, rákkal összefüggés.
a gyümölcscukor mértéktelen bevitele (pl. üdítőitalokkal, vagy sok gyümölccsel) fokozza az inzulin rezisztenciát, csökkenti a húgysav kiválasztását így a köszvény egyik oka. a máj inzulinrezisztenciájának növelésével viszerális zsírlerakódásoknak kedvez, ez gyulladási folyamatokban játszik szerepet, majd az emberi leépüléssel kapcsolatos szinte összes betegség következik..
az ember nem növényevő, ne is viselkedjünk úgy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!