Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Miért van újabban ez a nagy...

Miért van újabban ez a nagy kenyér/krumpli/gyümölcs ellenesség?

Figyelt kérdés

Attól még senki sem hízott el, hogy krumplipürét evett a csirkemellhez délben.

Úgy érzem sokan már nagyon átestek a ló túloldalára.

2012. aug. 11. 11:27
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
83%

Jól látod!

Aki nem kizárólag párolt csirkemellet, zöld-salátát, és különböző méregdrágán vásárolt porokat, kiegészítőket eszik, az nem táplálkozik egészségesen.

Sokak szemében a többi kaja = szemét kaja.

Nem baj, én eddig is, ez után is megélek az ősi magyar konyha remekein, akár szemét-kaja, akár nem. :)))

2012. aug. 11. 11:51
 2/13 A kérdező kommentje:
Jó, hogy nem maradtam egyedül a véleményemmel. :)
2012. aug. 11. 12:03
 3/13 anonim ***** válasza:
35%

Szerintem az ember minden evő "állat" :D szóval amit a mindennapokban eszünk az jó, hiszen ehhez alakult az emberi szervezet. Viszont nem mindegy, hogy miből mennyit eszel. A túlzások miatt van annyi elhízott ember (na meg az egész napos otthoni munkahelyi senyvedés punnyadás ülőmunka miatt). Én is azok közé tartozom, akik azért esznek (ettek) mert olyan finom, meg még fér a gyomorba valami.

(mondom én aki már 3 hete nem evett kenyeret mert fogyózok xD)

2012. aug. 11. 12:18
 4/13 A kérdező kommentje:
Persze, én is a mértékletesség híve vagyok. :) Nem is híztam el. (Mondjuk sportolok is napi egy órát.)
2012. aug. 11. 12:40
 5/13 anonim ***** válasza:
81%

Szerintem ti nem értitek a lényeget. Önmagában nem a kenyérrel, krumplival, gyümölccsel van gond, sőt!

De egy átgondolt fogyókúrába nem igazán fér bele a burgonya. Nem azért, mert meghízol tőle, hanem mert igazából felesleges szénhidrát. Magas a glikémiás indexe, ami annyit tezs, h nagyon megdobja a vércukor szintedet, és ettől hamarabb leszel éhes, ami ugye fogyókúra esetén elég rossz. (Arról nem beszélve, h a krumplipüré felénk még tartalmaz tejfölt és margarint / vajat is, amik a magas zsírtartalmuk miatt szintén nem a fogyókúrás jolly jokerek). Plusz vihetnél be más, jobban hasznosuló formában is szénhidrátot (pl. teljes kiőrlésű pékárú, zab stb).

A gyümölccsel nincs gond, de azzal nincs tisztában mindenki, hogy a gyümölcscukor is cukor, szénhidrát. Szóval az sem jó megolás, ha képtpofára gyümölcsöt eszel.

Na, szóval a lényeg az, hogy aki tartósan fogyni akar, az előbb- utóbb kénytelen egy átgondolt étrendet tartani, és bizonyos alapanyagokat (ha nem is kizárni), de a lehetőségekhez mérten minimálisra csökkenteni.

2012. aug. 11. 12:42
 6/13 anonim ***** válasza:
Ja igen, és az előző válaszoló is igazat szólt: mértékletesség, ez is fontos.
2012. aug. 11. 12:44
 7/13 A kérdező kommentje:

Oké igazad van, de abban azért egyetértünk, hogy sokan már úgy félnek ezektől mintha az ördögtől valóak lennének, nem? :)

A nagy átlaghoz képest én nagyon egészségesen étkezem (zabpehely, rozskenyér, sok zöldség, sovány húsok, minimális nasi) és van így is belém köt. Közben meg egyáltalán nem, is fogyózom.

2012. aug. 11. 12:50
 8/13 anonim ***** válasza:
65%

Én csak a magam nevében beszélhetek. Én szeretek enni,és finomakat enni. Így nekem a saláta, és az uborka magában nem étvágygerjesztő. Híztam is. Nem is keveset, mert 94 kilót én is soknak mondok. Nem zabáltam sosem, csak megettem ha éhes voltam 2 tányér spagettit is,és ettem sütit is ha kívántam. Cserébe semmit nem mozogtam. Jobban mondva a mozgásom annyiból állt,hogy kimentem a konyhába.

Amikor már légzési gondot okozott hogy felmenjek a hálószobába, akkor eldöntöttem fogyni kell. Az étrend maradt az ami volt. Továbbra is ettem spagetti, krumplit,kenyeret, és sütit,csokit ha kívántam. Semmi finom ételről nem mondtam le. DE!

Ezentúl nem naponta egyszer ettem,hanem naponta ötször keveset. (reggeli,tízórai,ebéd,uzsonna,vacsora) Ezentúl mindenhová gyalog jártam. Tömegközlekedési eszközzel lassan 3 éve nem járok. A munkahelyemre is gyalog megyek ha esik,ha fúj. Gyalog olyan 40 perc csak oda ,és vissza több mint 1 óra mert kitérőt teszek a boltba is. Otthon igyekszem tornázni. Ma már rutinosan mozgok. Naponta 30 percet ugrabugrálok a zumba dvd-re. Ennyi az összes mozgás,és bár továbbra is mindent eszek,csak elosztva és jóval kevesebb adagokat (bögreadag mindenből) így több mint 2 év alatt lefogytam 62 kilóra..

Én tudom,hogy annyi fogyókúrát kipróbáltam, és mivel az első szabály,hogy mondj le minden finomságról így nem is ment a fogyás.. Nem mindig az a jó amit olyan sokan mondogatnak..

2012. aug. 11. 13:10
 9/13 A kérdező kommentje:

Ügyes voltál utolsó. :))

Én arra jöttem rá, hogy ha lemondok mondjuk az édességről (amiből nem eszem sokat és azt is ritkán), feszült leszek (már a tudat elég, hogy nem ehetem). Hosszú távon szerintem jobban járok ha mértékkel fogyasztok mindent, nem pedig folyamatosan azon görcsölök mit nem szabad....

2012. aug. 11. 13:23
 10/13 anonim ***** válasza:
52%

ma 12:42 vagyok. A kérdezőnek: a kérdést a fogyókúra kategóriába tetted fel, nem az ételek- italokba. Szóval fogyókúrás szempontból igyekeztem a kérdésre válaszolni.

Én jelenleg súlytartani igyekszem, de ha totálisan visszatérnék a korábbi étkezési szokásaimhoz (gyorskaják, rengeteg péksütemény stb), ez nem valósulna meg. Inkább azon vagyok, hogy egészségesen, mindazonáltal ízletesen étkezzek. (Külön szerencse, hogy számomra a párolt zöldség, vagy a friss saláta is ebbe a kategóriába tartozik). Szóval nem mondom, hogy tűzzel- vassal üldözök minden ilyesmit, csak aki komolyan gondolja, hogy le akar fogyni, az kénytelen kompromisszumokra.

Az előző válaszolónak pedig csak annyit írnék, hogy nagyon szép, hogy elhatározta magát a fogyásra, és példaértékű, ha vki véghez visz ilyesmi. Viszont ne haragudj meg ezért, nagy súlyból nem nagy kunszt fogyni, hiszen igen kevés változtatás is elég a súlycsökkenéshez. Ha elérsz odáig, hogy van rajtad még 5-6-8 kg felesleg, rá fogsz jönni, hogy igenis muszáj lemondani dolgokról, mert bizonyos pont után már máshogy nem megy.

2012. aug. 11. 14:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!