Fogyókurához milyen müzli jó?
az összes nagy bevásárló üzletben. mindegy melyiket váslaztod csak a kalória és cukortartalma alacsony minimális legyen.
párom imádja a müzlit és az ö müzliében sokkal több kalória van mint a gyerek csokigolyóiban.
Natúr (nem csokis, cukros, édes-mézes-mázos és hasonlók).
Ja: CSAK a zabpehely fogyaszt belőle, minden más hizlal.
Sehol nem lehet kapni. Keverj magadnak.
Kalória: ki nem szarja le hogy sok a kalória, ha az alacsony glikémiás indexű, lassan emésztődő kalória, sok rosttal (ami nem emészthető, csak telít) és nem kúrja fel a vércukorszintet.
Persze ehhez fontos, hogy cukormentes legyen.
Én is a natúr zabpehelyre szavazok, esetleg magvakat keverhetsz bele, vagy natúr kukoricapehelyt (a zabkorpa még jobb, csak drága).
A gond inkább a tejjel van, amibe rakod. Nagyon hízlal és egészségtelen. Régen, főleg vidéken terjedt el ez a rossz szokás, hogy felnőtt emberi egyedek egy állat tejét megisszák táplálkozási célból, ami az akkori szűkös élelmiszerellátás mellett még talán érthető is, de a mai viszonyok mellet nem látom értelmét. A tejcukor nem emészthető, a bélrendszerből nehezen távozik, mindenféle gázok képződnek, meg nyálka....szóval undorító.
(pont nemrég volz a Zona Klub-on, azthittem behányok)
Attól hogy Te szereted, attól még kurvára egészségtelen. Ez pedig tény, kár vitatkozni. A laktát-enzim nincs jelen a felnőtt szervezetben, ezért az ember, miután szilárd táplálékra áll át, nem tud mit kezdeni a tejjel. Nézz utána nyugodtan, én már ezen túl vagyok, pedig én is szeretem a tejet, és iszok is néha, de minimálisra csökkentettem a fogyasztását.
Nyilván más szempontból egészséges, például a kalciumtartalma miatt, de ennyi erővel a sör is egészséges a vitamin, ásványianyag tartalma miatt, sőt kis mennyiségű alkohol meg értágító hatású, úgyhogy inkább ez utóbbit fogyasztom. :-)))
Kár, hogy műzlivel nem a legjobb :-D
A tej valóban egészségtelen lett az elmult évtizedekben.
Nem véletlenül.
Apáink még igencsak mérgező anyagokkal permeteztek anno, és ezek az anyagok nem tüntek el a semmibe, hanem megmérgezték a talajt és ugyi a tehenkék a talajból kinövő dolgokat eszik.
Az élelmezéstudományi kar vizsgálata szerint a tej tápértéke az elmult évtizedekben a sokszorosára csökkent... és sajnos már csak minimális tápértéke van.
Az íze az ízfokozók miatt, nem fog változni, de a tartalom már nem ugyanaz...
sajnos ez van akármennyire szerettük a jó öreg tejcsit, amit ma kapunk már nem az.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!