Mit csináljak hogy ne puffagyon fel a gyomrom? (Bővebben lent)
Mit csináljak hogy nem fájjon és ne puffagyak fel?
Akármit eszem utána rögtön felpuffadok mit egyek vagy mit csináljak hogy ne legyen így?
Előre is köszi a válaszokért.:) :P
Általában a tej, karfiol, káposzta, bab szokott puffadást okozni. Lehet hogy volt párszor ezektől vagy egyéb ételtől puffadásod és mivel már előre tartasz a puffadástól ezért következik be más ételtől is pedig lehet, hogy nem is puffadnál fel.
Ha olyan ételt eszel amitől elvileg nem lehet puffadásod, akkor tudatosítsd magadban ezt a tényt és egy idő után majd elmúlik az örökös puffadásod egy idő után.
Nekem kiskoromban a tejtől fájt a hasam, de nagyon szeretem a tejeskávét és nem akartam lemondani róla ezért
csak azért is ittam továbbra is és egy idő után elmúlt.
Valószínűleg hozzászoktam egy idő után.
De vannak még emésztést segítős gyógyteák (Pl.: kamilla tea) vagy puffadás elleni tabletták. A tablettás megoldást hagynám utolsó mentsvárként.
Ja a puffadás oka az is lehet, hogy sok levegőt nyelsz evés közben. Egyél lassan és rágd jól meg az ételt, ugyanis az emésztés már a szájban kezdődik és, ha alaposan megrágjuk az ételt, akkor a gyomornak kevesebbet kell dolgoznia.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!