Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Hogy adhatnék le egy hét...

Hogy adhatnék le egy hét alatt pár kg-ot? Persze semmi tabletta és egyéb teakeverék nélkül

Figyelt kérdés
2009. júl. 20. 09:20
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Most indokoltad meg, miért ne együnk közvetlen elalvás előtt. Épp az utolsó mondatoddal.

És ne legyél lekezelő, hol tanultad ezt a modort? Nem ismersz minket, mi se Téged, ergo én sem nézlek le, nincs is mire alapoznom.

1. Magam sem pletykalapokból jutottam az infohoz, 2. én nem a 6óra utáni koplalást támogatom (nincs sok értelme, hiszen van aki 9kor mások meg hajnali 1kor fekszenek, vagyis mire fel lőnénk be a hat órát?), hanem a lefekvés előtti órákra utaltam.

2009. júl. 21. 13:28
 12/13 anonim ***** válasza:
Azt még hozzátenném, hogy amit Te ostobának nevezel, azt sokan tapasztalattal támaszthatnák alá. Közéjük tartozom én is. Talán Neked sem a cikkekből, hanem tapasztalatokból (saját vagy legalább közvetlen környezet) kéne építkezned.
2009. júl. 21. 13:31
 13/13 anonim válasza:

Mozogj sokat!

Valóban hizlal a késői vacsora?

Hányszor olvasta már különböző cikkekben, hogy a késő este elfogyasztott vacsora elhízáshoz vezet? Csaknem minden fogyókúra "lakatot tesz a szánkra" az esti órákban, és éhes gyomorral küld ágyba minket. Most bebizonyítjuk Önnek, hogy az esti koplalás nem olyan aranyszabály, amely alól nincs kivétel.

Mi az igazság a késői vacsorákkal kapcsolatban?

A plusz kilók felszedésében nem az számít, hogy mikor eszünk. Éppen ezért igazán nem szükséges lemondania a vacsoráról. Különösen akkor nem, ha ez az egyetlen étkezés hétközben, melynek során főtt ételt fogyaszt.

Két dolog, amire oda kell figyelnie:

a napközben elfogyasztott étel mennyisége,

a fizikai aktivitás mértéke.

Mire kell vigyáznia a késői vacsorákkal kapcsolatban?

Ha este szeretne enni, mindössze annyit kell végiggondolnia, hogy mi az, amit napközben fogyasztott, és hogy el fogja-e égetni azt a kalóriamennyiséget, amelyet elfogyasztott illetve el fog fogyasztani.

A lényeg: mit eszik?

Ha napközben nagyobb adagokat evett, akkor a vacsoráját állítsa össze zöldségekből és gyümölcsökből. Ha viszont még csak ebédelni sem tudott napközben, akkor nyugodtan megengedheti magának a meleg vacsorát. Csak arra ügyeljen, hogy fehérjéből és zöldségekből álljon, ne nehéz szénhidrátok alkossák.

Az aranyszabály

Minden étkezés - de különösen a vacsora - esetében egy örök érvényű szabályt kell szem előtt tartania: ne tévézzen evés közben, és ne ragadjon a számítógép előtt sem. Ha erre nem figyel, könnyen túleheti magát. A lényeg tehát: nem kell éheznie esténként.

Vacsora zsír nélkül

Figyeljen oda jobban arra, hogy kerülje a zsíros ételeket. Ne hagyja ki a vacsorát, mert ez segít elkerülni, hogy egy későbbi órában túl sokat egyen amiatt, hogy teljesen kiéheztette magát.

2010. jan. 24. 18:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!