Sör vagy bor hízlal jobban?
Mindenhol más írnak, más kcal mennyiségeket. Ha egy péntek este szeretnék iszogatni, melyikkel járok jobban diéta szempontjából. Egy félüveg (kb 3deci) édes vörösborral. Vagy 1 üveg sörrel?
Sajnos az italok üvegén nem nagyon találni kcal táblázatot..
A bor szőlőből van, a sör pedig gabonából. 1 deci sör 60-70 kcal, és abból mindenképpen többet iszol.
Szóval marad a vörösbor. Csak uniqumot ne igyál, mert 1 deci 325 kcal, az a legparább alkohol az összes közül:D
1 dl sör kb 40 kcal (és nem 60-70, mint az elsö irja), 1 dl bor 70 és 100 között van attól függöen, hogy milyen édes. De az összes üditö (cola, fanta, stb) is hasonló, 1 dl 40 kcal körül van, söt a 100%-os gyümölcslevek is.
Egy üveg (5 dl) sör kb 120 kcal, 2 dl édes bor meg legalább 210 kcal.
Első vagyok. Itt van előttem egy hivatalos kalória táblázat amit az orvos adott, és itt van. Sör - 70 kcal(átlag)
Nem 40.
Nem tudom, milyen kalóriatáblázatot találtál, de nem stimmel:
Itt világosan kiderül, hogy a barna sör 55kcal, az összes többi alkoholos 40 körül. az alkoholmentes meg 20.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!