A dinnye hízlal?
Minden hizlal, ha mértéktelenül eszed, vagy aznap már nyolcszor teleetted magad.
De normális kereteken belül a dinnye pont azon ételek közé tartozik, amit ehetsz nyugodtan.
A dinnyének 90%-a víz, egy kis gyümölcscukor nyilván van benne, de abba még senki nem halt bele.
A mérték a lényeg.
Dinnyével amúgy nehéz átlépni, szerintem ahhoz kb. három óriási teljes dinnyét meg kéne enned, hogy az túl soknak minősüljön.
"Mivel van benne (gyümölcs)cukor, de szerintem ez nem ugyanaz, mint a kristálycukor, ami mint tudjuk hizlal elég rendesen "
Akkor elárulom, hogy a kristálycukor a gyomorban gyümölcscukorra és szőlőcukorra bomlik. Úgyhogy ha még nem jöttél volna rá, a gyümölcscukor ugyanúgy hizlal mint a kristálycukor.
itt levan írva minden róla.. de egyébként nem hízal... én fogyókúráztam úgy, hogy dinnye volt a reggeli az uzsonna és a vacsora, persze ebédre normálisan ettem és lefogytam egész szépen.ráadásul vízhajtó is, szóval a legjobb gyümölcs az összes közül :)
Az hízlal, ha több energiát viszel be, mint amennyit elégetsz. A cukorral azért kell vigyázni, mert hatással van a vércukor- és inzulinszintre, ami hat az éhségérzetre, és így esetleg többet eszel, mint amennyit terveztél.
Tehát nem lehet ezt ilyen egyszerűen eldönteni, hogy hízlal vagy nem hízlal. Egyedül a tiszta ivóvíz az, ami nem hízlal, minden mástól lehet hízni, ha sokat eszel belőle.
Az élelmiszerek energiatartalmát kell figyelembe venni. Nyilván ha csokit eszel, ami egy energiabomba, úgy könnyebben túlléped a bevitt energiával az elégetett mennyiséget, mintha sárgarépát ennél.
Itt találsz egy táblázatot a dinnye összetételéről. Ez 100 g-ra vonatkozik, értelemszerűen át kell számítani az általad elfogyasztott mennyiségre:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!