Ha több a napi sportolásom, napi tevékenységeim által elégetett kalória, mint a bevitt kalóriaérték, akkor a fennmaradó kalóriát a szervezet honnen égeti el? Zsírból? Izomból? Esetleg vegyesen?
A mozgás intenzitásától és a bevitt tápláléktól függ.
Aerob (alacsony intenzitás, 130-as pulzus környékén) zsírt éget, efölött már kardio ami izmot is bont.
Ha alacsony a fehérjebeviteled akkor is az izmok bomlanak.
Szóval heti 5X60 perc szobabicaj plusz minőségi kajából 1200-1500kcal(2g fehérje/testsúlykilogramm, 100g szénhidrát) ezzel 1-1.5 kiló lemegy hetente.
Nyugodtan hagyatkozz a body.builder.hu-ra, plusz a shop.builder.hu-n vannak étrendek. Ezek nekem beváltak, őszintén tudom ajánlani. Esetleg mellé 2000mg Scitec Liquid Carni-X é tuti lesz a fogyás.
Kezdd 150g szénhidrátról, és ha 1 kilót fogysz hetente akkor pont jó, ha többet fogysz mint 1 kiló akkor növeld a szénhidrátot 50g-mal ha kevesebbet fogysz akkor csökkentsd 50g-mal. Szóval figyeld a tested visszajelzéseit.
Minden fogyasztásnál fogy az izomból is. Nincs olyan, hogy csak a zsír fogy, mivel az izmokból tud a szervezet legkönnyebben energiához jutni. A profi testépítők is adnak le az izomból szálkásításkor, ezért a tömegnövelés alatt az a céljuk, hogy minél nagyobb izomtömeget hozzanak össze. Sok izomból ha fogy, akkor még mindig több marad, mint a kevésből elvet alkalmazzák.
Ugyanúgy, ha tömeg növelsz, akkor megy fel zsír is, hiszen benne van a nevében: tömegnövelés.
Hát,amúgy az alapanyagcseréd,ahogy írtad : (ebbe én beleszámoltam egy kb. 100-200 kalóriás alapszükségletét a szervezetnek ami nem mozgással, sporttal használódik el, hanem a puszta létezéssel) EZ NEM ÍGY VAN!!!
Alapjáraton égetsz 1400-1500 kcalt.
bocsánat leentereztem véletlenül.. folytatom
... de nem 30 percen keresztül intenzíven, hanem csak egypéldát irok 10-20 percen át, akkor azzal is használok el kcal-t és elvileg az meg már fogyaszt is, ergo nem csak a " legalább 30 percen át 130 körüli pulzussal intenzíven aerob mozgást végezve " lehet fogyni, hanem ilyen módon is. Na erre a feltevésemre, ami egy elmélet legyetekszívesek válaszolni és indokolni is! köszönöm! És köszönöm az eddigi válaszokat is hasznosnak értékeltem őket!
az vagyok aki mondta h többet elégetsz.
Igen,egyik ismerősöm,ezzel fogyott.
Nem nagyon mozgot mellé,de napi 1000-1300kcal-al fogyott 3hónap alatt 18kilót,és nem nyúlt meg a bőre.DE! fontos a sok folyadék fogyasztás,és a mozgás sem elhanyagolható,ha nem akarsz egy plöttyedt nemszép látványú -deugyan akkor vékony- lenni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!