Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Van itt az a bizonyos body...

Van itt az a bizonyos body buildinges oldal, amit szoktak ajánlani a fogyózóknak. Tudja azokat az elveket használni valaki?

Figyelt kérdés
Elolvastam, megértettem. De hogyan alkalmazzam a mindennapi életben? Tudom, hogy mennyi szénhidrátot és mennyi fehérjét kellene ennem, hogy fogyjak. Tudom, mennyit és mit kellene sportolnom, hogy fogyjak. De családanyaként, két kisgyerekkel, munka mellett, hogyan számoljam ki pl. hogy mennyi ch és fehérje van a spenót főzelékben, a lecsóban vagy épp a húslevesben? Nem tudok magamnak külön főzni és nem ehetek csak állandóan csirkelmellet rizzsel. Szerintem jó az az oldal, de egyedülálló sportoló férfiaknak és nőknek. Családanyáknak nem. Vagy csak én vagyok béna?
2009. júl. 10. 14:20
 1/7 anonim ***** válasza:

Van egy tápanyag adatbázis az oldalon, ahol felvan tüntetve hogy mely ételek milyen százalékban tartalmazza a makrótápanyagokat.

Sajnos nem olcsó egy ilyen féle diétát összerakni (bár meggondolva a napi chips-csoki-kóla árából fedezheti azt)

Nem kell mindig "csirkerizset" enni, lehet variálni, csak a lényeg hogy feldolgozatlan alapanyagok legyenek.

Pl. én tömegelés alatt van hogy megvariálom úgy hogy rizs helyett teljes kiörlésű lisztből csinálok nokedlit (50-60% os CH tartalom a lisztben), hozzá a csirkemellből pörköltet (amit kevés olajban készítek, szóval jó részt hagyma, víz, paprika)

vagy van amikor krumplifőzeléket (20% CH) tojással/sült hússal iktatok be 2 csirkerizs közé. szóval kreativitással meglehet oldani az egyhangúságot, csak számolgatással jár hogy mi mennyi.

2009. júl. 10. 14:31
 2/7 anonim ***** válasza:

Még annyit hozzáfűznék hogy megértem a helyzeted, nem lehet könnyű.

kitartást!

22/F

2009. júl. 10. 14:33
 3/7 anonim ***** válasza:
A csirke-rizs, csak egy minta. Feldolgozatlan, tiszta élelmiszerekkel tetszés szerint variálható, csak meg kell nézni, mi mennyit tartalmaz. Ha elég rutinod lesz és változatosan tudsz főzni, akkor egész családnak is ezeket csinálhatod(bár lehet nem túl olcsó), csak hát számolgatni kell. De hát mindennek ára van, ennek sajnos ez.
2009. júl. 10. 16:34
 4/7 anonim ***** válasza:
De egyébként így kezdőként, nem muszáj egyből a legdurvább testépítő aprólékossággal kajálni. Először csináld azt, hogy vacsorára, uzsonnára csak zöldség, pici csirkemell(vagy más zsír és ch->szénhidrát szegény fehérjeforrás). Ezt még el is tudod készíteni magadnak külön. Ez nagyobb túlsúly esetén már önmagában változást hoz. Aztán szépen reggelire zabkása, teljes kiőrlésű kenyér, egyéb tiszta kaja. Még később meg, tovább tájékozódsz, rutinod lesz és esetleg megpróbálsz napközben is tisztán kajálni.
2009. júl. 10. 16:39
 5/7 anonim ***** válasza:
én még a szüleimnél lakom, külön csinálom(vagy anyu csinálja) a kaját és működik
2009. júl. 10. 22:07
 6/7 anonim ***** válasza:

Az a legegyszerűbb ha elhagyod a hagyományos kajákat mert azoktól csak elhízni lehet...

Ez lenne az ideális de sajna ezt elég nehéz kivitelezni.

Szóval nyomtass ki egy kalóriatáblázatot és vegyél egy grammos mérleget...

2009. júl. 10. 22:54
 7/7 Krisz85 ***** válasza:

most ez kicsit durva lesz:

az hogy családanya vagy szép és jó, tényleg gratulálok, viszont szerinted a testsúlyod és testzsírodat érdekli hogy családanya vagy? nem hiszem, szóval ez csak kifogás.

Amit akarsz azt meg tudod valósítani ami emberi módon elérhető, a fogyás is ezek közé tartozik, így minden más ok, amiért nem éred el, az mentális és hozáállás beli hiányosságra utal, kivéve ha nincs meg az anyagi feltétle hogy diétázz.

Továbbá: hogy a gyakorlati életben alkalmazd nagyon egyszerű dolgot kell tenned: ha a családnak főzöl és magadnak nem tudsz külön akkor evidens hogy a családnak is azt kéne ennie mint neked, nyilván /és ezért furcsa a testépítős oldal, ami jó a bodybulder mert régen én is azt linkeltem be, sőt én ismertettem meg ezzel a fórummal hogy van ilyen/ viszont ez nem olyan egyszerű.

Amit tehetsz: fehérlisztes dolgok helyett telj. kirörlésű tápanyagok, állati zsírok helyett növényi olajok a főzéshez stb. Nyilván aki a magyar meg általános házikosztra van szokva nagyon nehéz átállni én tudom. NEkem könnyen ment mert gyorsan változó típus vagyok, de tudom hogy nem mindenki ilyen. Így fokozatosság elvét betartva hagyd el a cukrot az életedből. Példának okáért ne igyál kólát ha lehet, ne tegyél cukort a teába, ne egyál sütiket stb stb. De ezeket úgyis tudod. CSak viszont ha később mégis kudarcot vallanál kit fogsz hibáztatni miatta? a családodat amiért nem diétázhattál, holott ők nem is tiltották meg neked, vagy magadat, amiért nem voltál hajlandó külön főzni magadra holott megtehetted volna?

Viszont egy titkot elárulok: minnél jobban beásod magad a fittness és testépítés világába már ami a táplálkozást illeti és sportolsz mellette azt amit szeretsz legyen az bármi, annál jobban magával ragad és jobban fogsz tudni teljesíteni és akarva akaratlanul is betartod majd az elsőre szigorúnak tűnő szabályait, mert rájössz majd hogy a teljesítmény fő meghatározója, és később már azon kapod magad hogy nem is a fogyás a cél hanem a jobb sportteljesítmény elérése, akármilyen sportot is űzz, és hoppá ezzel együtt fog járni a testzsírszázalékod csökkenése is.

sok sikert!

2009. júl. 11. 22:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!