Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Mit lehet este 6 után enni,...

Mit lehet este 6 után enni, nasizni, ami nem hízlal?

Figyelt kérdés
2009. júl. 4. 21:25
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
94%

Lefekvés előtt 2 órával vacsizhatsz mondjuk joghurtot tonhallal vagy salátát csirkemellel és akkor nem leszel annyira éhes. Ha utána még mindig éhes vagy, akkor egy alma belefér, legalább nem lassul le az anyagcseréd.

23:37: birom a stílusod, komolyan. :):) Jófej lehetsz.

2009. júl. 5. 01:14
 12/16 anonim ***** válasza:
85%

"Nem, husi, én ezt nem a nőklapjából olvasom, meg nem a szomszéd manci nénitől hallottam a fodrásznál, hanem ez egy orvosi, klinikai, tudományos tény. Az estekajálás hízlalása egy mítosz, ami valószínűleg abból jön, hogy az emberek este nem esznek normális kaját mert elfogy / a hűtőben van, ezért előkerülnek a csipszes zacskók és a popcorn az esti filmekhez meg a barátokközthöz, vagy szimplán unalomból zabálnak."

Én se manci nénitől hallottam, de nem is "szakértőktől", hanem olyanoktól akiknek tapasztalata is van, aminek alapja is van, tudod, sportolóktól, például akiknek a legalacsonyabb a testzsírjuk, nem 50 éves sörhasú orvosoktól. Például testépítők akiknek a legalacsonyabb testzsír %-ot kell produkálniuk versenyre és ők is emberek, hasonlóan működnek, nem ufok.

Abban igazad van, hogy este lehet kajálni, de nem mindegy hogy mit. Egyáltalán tisztában vagy az alapvető tápanyagforrásokkal, miután szakképzett orvosok informálnak? szénhidrát, fehérje, zsír? dereng? Evőkanállal enni a cukrot például nem a legjobb megoldás. Zöldség, fehérje mehet este is.

Az hogy valaki csipszet zabál este, mert lusta normális kaját csinálni az az ő dolga, valaki meg este ér rá kiadósat zabálni, de az nem is diéta.

2009. júl. 5. 01:26
 13/16 A kérdező kommentje:
Hm, köszi a változatos válaszokat:)
2009. júl. 5. 11:57
 14/16 anonim ***** válasza:

Szép kis vita, :-)

sok igazság is volt azért, valamit kapisgáltok. :-)

Nem írta a kérdező, hogy mik a céljai. Gondolom fogyni szeretne, azért itt kérdezett.

Nos: este nem eszünk szénhidrátot, sőt már késő délután is csak minimális mennyiség ajánlott.

Nagy vonalakban így kéne kinéznie:

délelőtt: sok szénhidrát + sok fehérje

koradélután: közepes szénhidrát/közepes fehérje/kevés zsír

este: sok fehérje/kevés zsír

Ebből, ami a kérdésre vonatkozik, hogy lefekvés előtt is nagyon fontos enni (én ha éjjfélkor fekszem le, akkor is eszek) hogy éjszakára az izmokat ellássuk tápanyaggal, megelőzzük a lebontást és elkerüljük az anyagcsere lassulását. A szénhidrát rövidtávú energiaforrás, ha este eszed, nem használja föl a szervezet és így elraktározásra kerül. Ezenkívül fogyasztani kell némi zsírt, mivel erre is szüksége van a szervezetnek, nagyon fontos például az éjjel végbemenő hormontermeléshez, vagy a koleszterin szint szabályozásához.

Természetesen nem telített és transz-zsírokról van szó, hanem magas omega3,mega6- zsírsav tartalmú ételekről.

Pl.: hal, olajos magvak, oliva.

A fehérjének is lassan emésződőnek kell lenni, erre pedig a legideálisabb a kazein tartalmú túró.

A kérdsre, tehát a válasz egy mondatban:

150-200 gramm zsírszegény túró, keverve ~30-40 gramm dióval, mandulával, tökmaggal, mogyoróval, esetleg- ha túl száraz lenne így, egy kanál natúrjoghurtal.

2009. júl. 5. 19:27
 15/16 chio 04111 válasza:
Gyerekek én azt mondom,hogy én amikor elkezdtem fogyókúrázni akkor én azt úgy kezdtem el,16-óra után no kaja csak víz, és estefelé futás. A mozgással rengeteg kalóriát égettek el. Három hónap 12-kiló fogyás simán... ja és a kenyér is felejtős!!!!!!! Hajrá fogyni vágyok!!!!!
2012. jan. 7. 19:18
 16/16 anonim válasza:

Reggel gyorsan lebomló szénhidrátot (gyümölcsöt, húst), délben csirkemellet és rizst, vacsira lassan lebomló szénhidrátot (tojást, zöldséget).

De akár tartható a régi közmondás is:

Reggelizz úgy mint egy király, ebédelj úgy mint egy polgár és vacsorázz úgy mint egy koldus.

2013. jún. 3. 17:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!