Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Miért álltam meg a fogyásban?

Miért álltam meg a fogyásban?

Figyelt kérdés
Mi az oka, hogy ez idág szépen fogytam, lement 4-5 kiló, de már 1 bő hete nem fogytam semmit pedig ugyan úgy mozgok és táplálkozok? Most áttértem szoba bicikliről súlyzózásra, mert azt olvastam, hogy egyik legjobb fogyási módszer de ennek se látom még eredményét igaz hétfő óta csinálom ezt. De eddig átlag 1-2nap volt 1 kiló. Kinek mi az ötlete mert 75ről indultam most vagyok 71 egy hete és szeretnék 65 körülire lemenni? :(
2009. júl. 1. 12:52
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
rendben köszi és akkor mit mondasz a csak súlyzós edzésre? biztos nem elég muszály mellé aerob is, mert biciklizéstől már tényleg rosszul vagyok ha meg látom is? :S
2009. júl. 2. 17:03
 12/19 A kérdező kommentje:
Rendben köszi, csak súlyzós edzés szerinted se elég, minden féleképp kell mellé vmilyen aerob edzés is? Csak már biciklire már ránézni se tudok
2009. júl. 2. 18:12
 13/19 Krisz85 ***** válasza:

Azért nem tudsz ránézni a bringára, mert feltehetően túl vagy edzve, és az edzésterved sem eléggé változatos.

Próbáld, hogy pl

H reggel egy óra bringa éhgyomorra110-130 pulzus között lassan alacsony intenzitáson, majd reggeli egyből, napközben bármelyik kaja után két órával 1 óra súlyzós edzés

K futás közepes, alacsony intenzitáson 25-30 perc

Sz Pihenő

CS reggel egy óra bringa éhgyomorra110-130 pulzus között lassan alacsony intenzitáson, majd reggeli egyből, napközben bármelyik kaja után két órával 1 óra súlyzós edzés

P futás közepes, alacsony intenzitáson 25-30 perc

SZ reggel egy óra bringa éhgyomorra110-130 pulzus között lassan alacsony intenzitáson, majd reggeli egyből,

V pihenő

persze még ettől is túledzheted magad, sokmindennek a függvénye, mennyit aludtál, milyen minőségben, mármint felkeltél-e éjjel, stb, front, közérzet, vitaminellátottság, stb stb, meg persze hogy mit ettél és mennyit, nomeg hogy a szintednek ez elég-e ha sok akkor vissza kell venni, hogy miből? célszerű az időből visszavenni, tehát akkor kevesebb ideig bringa, kevesebb gyakorlat súlyzós edzésből stb, viszont később majd növelhető az edzésmennyiség, de lassan.

Jah és a muszáj az J :-)

2009. júl. 2. 23:20
 14/19 Krisz85 ***** válasza:

még annyit, mert lemaradt, hogy ha ez kevésnek tűnik akkor növelhető, de sokan azt hiszik az intenzitás növekedésével hamarabb érik el a céljaikat, de ez nem igaz sajnos. PL. ha valaki eltervezi hogy zsírt éget, diéta megvan, minden, és naponta 4 órát edz, bumm bele a kö9zepébe úgy hogy előtte soha nem edzett akkor bírja két napig és feladja, mivel túledzi magát, nem kell naphossszon át tartó edzéseket csinálni sőt! Bármennyire nem akartam én sem ezt elfogadni anno, a lényeg a rendszeresség, tudom hogy klisé duma de tényleg így van, a kevesebb néha több, és ez igaz ennél is, túledzettség van az nem jó. Mindenben visszavet, teljesítményben, edzettsében, zsírégetésben is. Sőt mint ismeretes az megedződés a pihenőnapon történik soha nem edzés közben, bár sokan ezt sem hiszik el, pedig így van.

HA ezt végigcsinálod becsülettel és nem vagy nagyon edzett, akkor bőven elég lesz ez is amit írtam az előző válaszban.

Sok sikert még 1x ha van kérdés még írj

2009. júl. 2. 23:52
 15/19 A kérdező kommentje:
Sztem ben a túledzettség az oka hanem hogy alapból nem vagyok oda a bringázásért és már hónapok óta csak azon "kotlottam" és már nagyon unom. Eddig is csak azárt választottam ezt, mert ez volt itthon de már besokaltam, hogy 1 órán át csak nézek ki a fejemből és közben semmi nem köt le csak az hogy tekerjek hiba nézek közben TV-t..., evezőpadot szeretnék, mert az sztem jobb mint a bicikli, meg azt élvezném is és mindenhol azt olvasni azt csináljuk amit élvezünk, mert ha nem akkor úgy sem fogjuk sokáig csinálni, példa rá én meg a szobabicikli :D. ' het edzéstervem így néz most, bicikli nélkül: H-P minden nap 2x30perc súlyzós edzés ebéd után 1 órával ás szombat, vasárnap pihi (7végét szeretném mindenféle képp hanyagolni...:D)
2009. júl. 3. 01:11
 16/19 Krisz85 ***** válasza:

Ha megengeded akkor korrigálnék.

Most csak a kedvről írtam, persze ha neked a bringa nem jön be, szíved joga mást csinálni nem akartam beleszólni, csak a bringásoknál ez szokott lenni, hogy túledzettek és rá se bírnak nézni a kerékpárra.

Az evezőpad is tuti, részben kardió edzésnek is betuható, ártani aztán tuti nem fog, viszont a súlyzós edzéset sok.

Próbáld meg, hogy kaja után nem egy, hanem két órával eszel, ha edzés alatt korogna a gyomrod és éhes leszel akkor 30 g szénhidráttal pótold a hiányt, ez kb. egy db műzliszelet, kemény 50 ft.

Ezt azért kéne így, mert kaja után egy órával még vígan emészt mindenki, a legjobbak is max másfél óra alatt emésztik a kaját, függetlenül a mennyiségtől. A vércukrod még nem stabilizálódik ilyenkor, és még a teljesítményed is csökken, ami fontos, hisz sportolsz.

Heti 3x 1 órát edzz , jobb úgy.

2009. júl. 3. 11:50
 17/19 A kérdező kommentje:
Oks, köszi. De azaz 1 óra az folyamatos 60perc nem úgy mint ahogy én csináltam hogy felezve? Vmint Ez a heti 3 óra súlyzós edzés elég lesz a fogyáshoz? nem kevés ?
2009. júl. 3. 14:16
 18/19 Krisz85 ***** válasza:

Felezve is okés, nem számít annyira, de a monoton folyamatos terhelés a biztosabb, felezni akkor kell ha :

állóképességet edzel, vagy ha még nagyon edzetlen vagy és nem bírod. - bár szerintem felezve nehezebb /ami nem egyenlő több zsírégetés, de a túl könnyű sem egyenlő a sok zsírégetéssel/

Heti 3 súlyzós edzés? nem kevés? huh úgy látom még nem edzettél úgy komolyabban, hidd el hogy egy óra folyamatos súlyzós edzés akár férfiről, akár nőről van szó bőven elég, pláne ha teljes testet edzel le, plusssz a futás, még így is fennáll a veszélye a túledzettségnek ha pl. valamelyik este nem alszod ki magad, idegerendszerileg kimerülhetsz, de azt úgyis érezni fogod az edzésteljesítményeden hidd csak el ;-)

2009. júl. 5. 07:13
 19/19 A kérdező kommentje:
Hát lehet rosszul csinálom, de én csak kézi súlyzózok, szal karomonkívül mást nem nagyon mozgatok (persze nem értek hozzá, csak mondom, hogy kézi súlyzón kívül mást nem csinálok) meg futás sincs :D
2009. júl. 5. 10:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!

Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.