Hány kalória van egy sertés Mcfarm menüben?
McFarm szendvics: 415kcal
Sült krumpli: közepes-340kcal, nagy-470kcal
Üdítőnek mondjuk cola: közepes-170kcal, nagy-210kcal
Ha light colát iszol, az (elvileg) 0kcal.
De ha nagy menüben kéred, akkor üdítő helyett ásványvízzel kérheted, de ami lényegesebb krumpli helyett kertész salátával. A salátához citromos olivás öntetet vagy ketchupot javaslok (kertész sali 20kcal, citromos öntet 65kcal, ketchup 5kcal).
De a McFarm helyett ehetsz mondjuk olyasmit, amiben kevesebb a kalória, ha mindenképp mekiben kell enned (akaratod ellenére). Mondjuk McNuggetset. 6db-os van menüben és az csak 250kcal. Vagy nagy salátát hússal. Grillezett csirkemellel csak 290kcal. Igaz, saláta menühöz csak üdítő jár, de az fél liter, vagyis lehet ásványvíz is. Vagy csirkés cézár saláta 115kcal, mellé mondjuk cézár öntet 135kcal, vagy joghurtos kapros öntet 140kcal.
Szerintem ezek simán beleférnek, ha már néha-néha mekiben kell enni.
Nem értem mi baja mindenkinek a mekis kajával. Azon felül persze, hogy sok benne a kalória, zsír, ch stb. Ugyanezek egy átlagos magyar háztartás ételeiről is elmondhatók szerintem (itt nem arra gondolok, akik már olivaolajjal párolt csirkemellet esznek és teljes kiőrlésű dolgokat). Az én ismerőseim ugyanis előszeretettel úsztatják meg zsiradékban az ételt, eszik a panírozott húsokat, rakják tele cukorral az édességeket stb.
Nyilván, ha minden nap mekis kaját eszel (ráadásul a legnagyobb kalóriatartalmú kaját) akkor nyilván nem egészséges. De mindennap sertéspörköltet enni nokedlival szintén nem az. Változatosan kell táplálkozni és akkor egyik kaja sem ártalmas.
Én naponta ötször eszek mekiben (igaz csak kertész salátát vagy nuggetset) és emellett fogyok! Egyébként az alapanyagok frissességére extra módon odafigyelnek. Nem is lehetne másképp, hiszen millió szabályozás és rengeteg ellenőrzés van, ami ezt garantálja. Amellett persze ott vannak a higiéniai szabályozások is. ANTSZ szempontból egy mekis konyha milliószor tisztább mint egy otthoni konyha vagy némelyik kis büfé vagy étterem. Ezt ellenőrzik is folyamatosan. Az általatok megcsinált szendvicset lehet, hogy még fél nap után is megeszitek, a mekiben azonban jóval rövidebb idő után már nem adják ki, sőt a termékek jelentős része rendelésre készül. Ez garantálja a frissességet! Vagy ha otthon sütsz krumplit ebédre, vacsorára már az sem friss, kihűl, megszottyad stb. Ennek ellenére szerintem nem dobjátok ki. A mekiben a krumplinak minimális az "élettartama". De nem csak a kész termékek frissességéről van szó, az alapanyagok is frissek és bizonyos időn túl azokat sem használják fel. Nem azért, mert nem finom, vagy emberi fogyasztásra nem alkalmas, hanem mert a frissesség az egyik legfontosabb összetevője a termékminőségnek.
Szóval nem kell szarozni a mekit, inkább ebben is, mint mindenben a változatosságra törekedni. És olyan étrendet kialakítani, ami mondjuk nem napi 3 mekizésből áll, de néha-néha belefér egy-egy ebéd egy gyorsétteremben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!