Lehet itt beszélni tényleg hozzáértő, valami személyi edző vagy hasonló emberrel?
Aerob edzés: olyan 110-130 pulzus között, de inkább úgy számold, hogy a max pulzusod 60-65%-a között, mindenkinél egyéni, függ az edzettségtől, nemtöl, kortól,
Legalább 40 perc folyamatos monoton mozgás, a láb be van kapcsolva a folyamatba, főleg tempós séta, bringa, futás tartozik ide,
Kardió edzés: MEghatározott pulzusszám felett, a maximális pulzusod 80-85%-a között, pl. a futás, vagy kerékpár hegyen felfelé a pulzus-zónának megfelelően,
A fogyáshoz diéta kell. EZt követően, hogy az anyagcseréd ne lassúljon le a tápanyagmegvonás következtében /ebben az esteben tápanyagmegvonás = diéta és nem koplalás!!!/
legyen valami alakod is, és jobban égesd a zsírt kell, és célszerű is súlyzós edzést csinálni.
Akkor minek a kardió?
A kardió és az aerob edzést sokan keverik tévesen, főleg az angoloktól jön ez. Rossz beidegződés.
AZ aerob edzéssel nem lehet nagyon sok zsírt égetni, de amit égetsz az biztosabban égeted zsírból, és a túledzettség veszélye sem áll fenn, mint pl a futásnál, ha edzetlenül a nagy fogyás reményében minden reggel futsz fél órát. Hamar ráunsz és még túl is edzed magad. Az aerob edzést ezért a hét valamennyi napján csinálhatod mindenféle veszély nélkül, célszerű reggel, üres gyomorra csinálni, aztán reggelizni, persze diétásan.
ha pl heti5-6x végzel egy órás aerob edzést, és melette 2x súlyzós edzést 1 órán át, az már bőven elég diéta mellé, szépen fogysz tőle. PErsze csak hetek alatt látszik meg ha jó a diétád.
Kardió az állóképességi edzés, főleg a szív, és érrendszer edzettségét fokozza. Minél edzettebb vagy, annál kevésbé végzel kardió munkát igazából. Pl. egy hosszútávfutón ha csak az edzettségét nézzük, olyan pulzustartományban fut, ami már aerob, mert nem megy fel a puzlusa az egekbe /az edzettség jele a nyugalmi pulzusszám alacsony értéke, ez atlétáknál akár 30 is lehet a normális 70-75 höz képest. Nekem is 42 es pl./
REmélem tudtam segíteni, ha van még kérdés, írj.
Mindhárom kell:
Nem a pulzusszám dönti el, hogy milyen edzést végzel!
Utolsó valami OKJ -s diplomagyárban tanulhatta a butaságait, mert én is sokszor hallok hasonló tévhiteket.
(én valóban edző vagyok)
Amit ő aerobnak mond, az is kardió. A kardió a szívet, keringést edzi, nem az izmokat -innen a neve is.
A kardió edzés lehet aerob vagy anaerob körülmények között.
Ez mindössze az energianyerés módjára utal, hogy oxigén jelenlétében, vagy anélkül történik. Az energia forrás mindkét esetben glükóz, (és sohasem zsír)amiből ATP képződik tejsavas v. alkoholos erjedés útján (anaerob út) vagy a citrát-körbe lépve (aerob út).
Amit a népnyelv aerob edzésnek hív, az valójában tartós extenzív kardióedzés. Ennek meghatározása nagyjából helytálló, de a nagy tévedés ott van, hogy ettől zsírégetést várnak....nos ilyen nem történik (számottevő mértékben) amíg a szénhidrátraktárak (máj, izmok, vér) rendelkeznek tartalékkal.
Jó lenne már ezt a tévhitet elfelejteni, vagy legalább "hozzáértő emberek" általi terjedését megállítani.
Az aerob edzés a zsírégetés tekintetében teljesen haszontalan (!!!)
Ne a bodybuilder.hu baromságait olvassátok, mert 10 évvel ezelőtti tévhiteket, butaságokat állítanak.
Helyette pl.:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!