15 éves fiú vagyok és 1 hónap alatt szeretnék lefogyni legalább 10 kilót. Kérlek írjatok hatékony diétákat amikkel eltudom érni a célomat!?
Na ide figyeljetek srácok. Én világéletemben depkós, komplexusokkal küzdő csávó voltam. Már kölyökkoromban nem ettem, vagy nem tudtam, vagy nem akartam. Tizennyolc éves koromban hülyére koplaltattam magam, az őseim a hajukat tépték, azt hitték, a kórházban fogom végezni. Ma huszonhat vagyok, rendszeresen edzek (nem nagy ügy, napi 1 óra vagy 90 perc) négyszer-ötször eszem naponta és nincs rajtam felesleg. Ami viszont van, az egy ferde gerinc, ropogó ízületek, vékony csontok, rossz fogak, őszülő haj, gyenge szem. Hadd ne folytassam. Részben a genetika is bejátszik, de nagyon sok mindent én csesztem el magamnak, mielőtt megjött az eszem. A koplalás több bajt csinál mint kárt, és tudom, hogy MOST nem érdekel, engem sem érdekelt, de mikor előjönnek a problémák, akkor már késő lesz. Tudom, hogy nem tetszik a szájbarágás, de ez van: fogyni csak kellő mozgással és étrenddel lehet. Másképp nem, ha egészséges akarsz maradni.
Ha diétázni akarsz, csináld ésszerűen: ne egyél zsíros húst meg tejtermékeket, hanem csirkemellet sok zöldséggel és barna rizzsel, teljeskiörlésű kenyeret, zabpelyhet (de nem a cukrosat) és többször kevesebbet. De egyél. A koplalástól ugyanis a szervezeted pánikmódba kapcsol és igyekszik minél több kalóriát elraktározni, hogy legyen tartalék, ha még rosszabbra fordul a helyzet.
Egyébként nem te vagy az a focista srác, aki napi 100 fekvőtámaszt meg guggolást stb. csinál? Mert ha sportolsz, akkor a magasságodhoz képest a súlyod pont ideális. Ha sok rajtad az izom, a súlyod nem fog lemenni, mert az izom eleve nehezebb, mint a zsír. Szóval ha edzel és nem fogysz, az azért van szerintem, mert nincs miből fogyni. Esetleg valamivel több kardió edzés kell.
Hát igen, nagyon kirohantam, hosszú nap volt.
Én hatékony diétát nem ismerek, legfeljebb ha nagyon le akarsz fogyni, próbáld ki a vega kaját. Bár ebben a korban, nem tudom, mindenesetre, jobb, mint a koplalás. Ha hirtelen leállsz a húsról (esetleg tejről is) az eléggé le szokja vinni a párnákat. De a mozgás a fő. Ha nem mozogsz, a fogyás nagyon nagyon nagyon sokáig fog tartani. Fogyni csak kemény munkával lehet, ez van. Ha nem bírsz futni, próbálj bicajozni, vagy legalább sétálni mindennap. Vagy kosarazz, ilyesmit. Fekvőtámaszokat is lehet a fal mellett, állva kezdeni, ha nem bírod a földön, vagy térden. Minden mozgás jobb a semminél, eleinte nem fog akarózni, de minél tovább csinálod, annál jobban fogod érezni magad. Aztán majd meglátod az eredményt is, idővel. Fő a kitartás meg az akarat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!