Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Hogyan szokjak le az esti...

Hogyan szokjak le az esti kajálásról? És hogyan szüntessem meg a puffadást, meg a farkaséhséget? Összefügg, sajnos.

Figyelt kérdés
8-9 körül érek haza, az egész napom rohangálásból áll. Kb 1-1,5 órát gyalogolok naponta + sportolok egy héten 4x. Kb hajnali 1-kor bújok ágyba. Borzalmasan éhes vagyok mikor hazaérek, tudom, hogy ez rossz szokás, de napközben nagyon ritkán eszem. Kávézok és cigizek. Az is ráerősít erre a késői evésre, hogy csak nyugiban, elterpeszkedve, otthon tudok jóízűt enni, és az egész napos rohanás után szükségem van erre. :((( Illetve: egyszerűen nem vagyok éhes napközben. Ami a legrosszabb: a napközbeni evésről azért szoktam le, mert MINDENTŐL puffadok. Mivel több helyre megyek egy nap, nagyon szégyellem, ha délután puffadt hassal érkezem, így inkább nem eszem, vagy csak minimálisat. Azt ne mondjátok, hogy igenis egyek napközben, mert ha napközben is eszem, AKKOR IS ugyanolyan étvággyal vacsorázom, ugyanolyan farkaséhes vagyok! Nem vicc, ha lehet, még éhesebb! Valakinek hasonló tapasztalat, ötlet a megoldásra?
2009. jún. 17. 20:22
 1/6 A kérdező kommentje:
Elfelejtettem: reggel fél 8-tól már dolgozom, 7kor indulok itthonról.
2009. jún. 17. 20:24
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Muszáj enned napközben, ez az első tanács! Akár van időd, akár nincs, rá kell szontatni magadat. És biztos tudod, mitől puffadsz, tehát azokat az élelmiszereket mellőzd. Egyél reggel és délben, azután semmit. Kizárólag vizet, ásványvizet, este 6-ig esetleg teát /cukor nélkül/. Ez drákóin hangzik, de rendbe fog jönni az emsztésed is. Ha nagyon szenvedsz, ehetsz délután, estefelé gyümölcsöt. Hajrá, kezdd el az új életedet! És a cigi... nahát! Aba kellene hagynod!
2009. jún. 17. 20:37
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

szia

nem írtad,hogy ffi vagy nő vagy e..

Az nem létezik,hogy mindentől puffadsz.Illetve létezhet..mivel ilyen szörnyen elszoktál a normális evéstől.Amikor este hazaérsz és eszel,nem puffadsz utána?És iszol elegendő VIZET?Tanácsolni azt tudom,hogy reggel,ahogy felkelsz,igyál egy pohár vizet kávé helyett,(kávét tejjel iszod?)aztán egyél kis kenyeret,zöldség nélkül,mivel ettől nem fogsz puffadni,ellenkezőleg.Napközben pedig egyél mondjuk óránként,de nagyon keveset,így vissza tudod szoktatni a gyomrod a normális és helyes étkezésre.anélkül,hogy felfújna(szilárd ételeket egyél,ami lisztes,de semmiképp ne legyen zöldség,gyümölcs,tejes dolog).Miután már a napi sok pici evéstől nem puffadsz,bevezethetnél kis adag kajákat,koncentrálva főleg az ebédre.A vacsoát sem kell elhagynod,de hidd el,egy normális ebéd után nem leszel farkaséhes estére.

A cigi étvágycsökkentő,valamint pótcselekvés.T napközben lehet hogy így "helyettesíted" a főétkezéseket?kaja idő van,szívjunk el egy szállal..bocsánat ha tévedek.

A kávét pedig akkor éhgyomorra iszod?

Szóval alaposan gondold át,hogy alapvetően mi a fontos...tudom,hogy mondani könnyű,és ez nem megoldás...hát lehet.én csak próbáltam segíteni.De tényleg egyél napközbe szilárd,lisztes dolgokat,ezek segítenek elkerülni a puffadást,felszívják a savakat.az első hetekben segítség lehet az ilyen puffadásra való bogyó,ami megszünteti rövid időn belül,így nem lesz kellemetlen elmenned valahova délután.Emellett igen sokat sportolsz,így szükséged van a fehérje,tápanyagdús kajákra,egész nap.

sok sikert,és kérlek mindenképp változtass,mert a gyomrod záros határidőn belül fel fogja mondani a szolgálatot!

2009. jún. 17. 20:42
 4/6 anonim ***** válasza:

Én akkor puffadtam iszonyatosan, mikor éheztettem magam, és mondjuk 2-3 nap nem evés után, ettem mondjuk délután bármit. De akkor én is MINDENTŐL és akkorára mint egy hőlégballon!

Tudom hogy utálni fogsz ezért, de tényleg kéne enni napközben. Én mostmár megszoktattam magam hogy egyek rendszeresen, de ha véletlen kimarad a reggeli, és mondjuk csak délután tudok enni elsőre, akkor én is puffadok, még mindig. Tehát reggel próbálj pár falatot. Nem többet, pár falatot. Nekem így működik. Ha reggel eszem picit, utána semmi gáz a puffadással.

Ja, és én még a tejtől tudok nagyon puffadni.

Az esti kajálással nem tudsz mit tenni... Akaraterő! Ha napközben eszel sokszor egy-egy falatot, nem leszel farkaséhes. Nem kell sokat, nem kell kitágítani a gyomrod, csak picit.

2009. jún. 18. 00:20
 5/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat és a segítő szándékot! Aranyosak vagytok. Tudom,hogy nagyon gáz, amit csinálok. :((( Megpróbálok változtatni 1 pár dolgon, hátha...:)))Lány vagyok amúgy.
2009. jún. 18. 10:42
 6/6 A kérdező kommentje:
Ja: és éhgyomorra kávé, evés helyett cigi, igen, pont így működik! Sajnos. De megpróbálom a tippeket! Még 1x köszönöm.
2009. jún. 18. 10:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!