14 éves vagyok,75kg és kb.170cm. Fogyni szeretnék. Többi lent. [? ]
Járok edzőterembe kb. egy éve, már jött is fel egy kis izom. Most kicsit fogyni szeretnék. A terembe nincs futópad, biciklizni se tudok sokat. De most járni fogok futni. Reggelire kakaóscsigát, műzlit vagy ilyen jóreggelt kekszet eszek általába, iskolába egy szendvics. Ebédelni étteremben egy fél adagot, vacsorára hétköznap nem nagyon tudok főtt kaját enni, csak ilyen kenyeres cuccokat.. Meg uzsonnára is.
Tudnátok tippeket adni, hogy miket egyek, meg kb. mennyit? Amit esetleg én is eltudok készíteni, és nem is olyan drága. Tudnék rá költeni is valamennyit, fehérjére pl.
Remélem lesz normális válaszoló. :)
vagy esetleg tanuljak meg csirkemellet sütni? meg rizs hozzá pl.
meg lehet inkább bicikliznék, nem futok
reggeli: zabkása. kb. 3 deci tejet forralj fel, mikor forr, rakj bele 5 e.kanál natúr zabpelyhet (tök olcsó a sparban pl 200 forint és 2-3 hétre is elég akár). kevergesd addig, amíg össze nem áll, ezután ízesítsd kedvedre bármilyen gyümölccsel. én nagyon szeretem, könnyű volt megszokni, már el sem tudom képzelni, hogy pékárut reggelizzek, pedig régen kizárólag azt ettem reggel. de már nem kívánom egyáltalán. :) emellé zöldteát vagy vizet igyál.
a szendvics jó tízórainak, a lényeg, hogy teljeskiörlésű zsemle vagy kenyér legyen az alapja. és próbálj bele minél több zöldséget tenni ill. csirkemell vagy pulykamell sonka lenne bele a legideálisabb húsnak.
én menzás vagyok és úgy veszem észre, az ilyen nem akadály, ha nem 100%os az ebéded. én is fél adagot eszek kb., amit egészségesnek ítélek meg, abból többet. :)
uzsonnára szerintem inkább joghurtot egyél vagy gyümölcsöt, mert utána hamarosan jön a vacsora, nem fogsz addig éhezni.
a vacsorának azt mondják, fehérje a jó, de egy átlag családnak szerintem nincs pénze pl. arra, hogy minden este cs.mellt sütögessen. egyél pár főtt tojást 1-2 szelet tk. kenyérrel, meg egy kis zöldséggel. vagy ha még jobb akarsz lenni, akkor túróval, ez is fehérjeforrás.
remélem, segítettem. :)
Itt vannak okos dolgok!
Testsulyod heti 0.5kg al csökkenéséhez 2300kalóriára van szükséged,naponta.Ezt a kalóriamennyiséget oszd el 5étkezésre,ugy hogy nap elsőfelében vigyél be több kalóriát. Figyelj oda,hogy legyen meg a szénhidrát és a fehérjemennyiség a kajákban,hogy ne izmot veszíts.
Csirke,pulykamell,halak,zöldségek,gyümölcsök,kevés méz,sok folyadék,lehetőleg mentes víz,zabpehely,tej,natur joghurt,kefir,teljeskirőlésű kenyérezek mind mehetnek a menübe.Csak ki kell számolnod a mennyiségeket.Lenmagolaj,napi 10g,bár ez elég drága,hozzájárul a zsírégetéshez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!