Főtt répában benne van még a vitamin?
A sárgarépa az egyetlen olyan zöldség, amelyből megfőzve sokkal több vitamint, ásványi anyagot tud a szervezet hasznosítani, mint nyersen.
Tehát röviden, sokkal jobb ha főve eszed, mert a béta karotin alig tud felszívódni belőle nyers állapotában!
Párold meg egy kicsit, ha nyersen nem akarod enni. Ez valamelyest jobb, mint a főzés és puha is lesz.
Egy másik módszer: régen a világért nem ettem meg a répát, csak a levesben. És egy táborban voltak csapatépítő programok és csináltunk egyszerű kajákat. A mi csapatunk a következőt csinálta:
Néhány répát megpucoltuk, lereszeltük egy tálba. Pár darab almát szintén megpucoltunk, kivágtuk a magházat és lereszeltük. Egy pici mézzel édesítettük és fahéjjal fűszereztük. Összekevertük és lehetett is enni. Nagyon finom volt, teljesen más íze volt. Én így szerettem meg a répát, azóta nyersen is imádom. :D
16/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!