Csirkemell helyett csirkecomb, pulykanyak? Milyen mártásokat csinálhatnék teljes kiőrlésű tésztához?
egyszerűen ki nem állhatom a csirkemellet.arra gondoltam, veszek helyette csirkecombot, esetleg pulykanyakat, ezeket szeretem, és még olcsóbb is mint a csirkemell.
Hogy tudom ezeket elkészíteni? úgyanúgy elég megpirítani csepp olajon, serpenyőben, mint a csirkemellet, vagy máshogy kell, hogy rendesen átsüljön?
Hogy lehet ízesíteni?
Másik kérdés. Vettem tk tésztát, milyen mártásokat tudok rá készíteni?
Előre is köszönöm!
Jöhet recept, ötlet, javaslat, bármi!
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Millió módon el lehet készíteni. Én a pulykát nem szeretem, de a csirkecombot megfűszerezem és beteszem a sütőbe, alá egy kis víz. Kb. egy óra alatt közepes fokozaton átsül. Időnként locsolgatni kell, elvileg ha sütőzacskót használsz, és abba öntöd a vizet, akkor nem. Zsiradék nem kell alá.
Ízesítésnek bármilyen fűszer jó, amit szeretsz és ami passzol hozzá. A fűszerestasakok hátuljára rá van írva, mihez ajánlják.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Én milánóit csináltam legutóbb a tk. tésztához, darált pulykacombból.
Vagy gombás szósz 12%-os tejföllel, vagy joghurttal, bár a gombát se szereti mindenki...
én imádom a gombát!
:)
sajnos nagyon kezdő vagyok a konyhában, a milánóiról is csak annyit tudok (talán annyit tudok :) ) hogy hogy néz ki, és sajnos nincs aki segítsen
tudom, van rengeteg recept, de hálás lennék, ha leírnátok, hogy kell elkészíteni őket
a csirkecomb sütéshez akkor csak víz kell? és tegyek a tepsire esetleg alufóliát? vagy csak a víz? és kb. mennyi víz, milyen gyakran kell öntözni?
Milánói szószhoz mi kell? Te hogy készíted?
Ezek egy normál adagra nézve kb. hány kcal-t tartalmaznak?
Előre is köszönöm!
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
csirkecomb hagymával, zöldségekkel sütőben megsütve kis olivaolajon és csirkefűszersó vagy friss kapor-nagyon nagyon finom
tölött csirkecomb-rizs+gomba+fűszerek, ezzel megtöltöd tepsiben megsütöd alufóliába csomagolva, közben ha egy kis citromlével locsolgatod jó szaftos lesz
csirkepaprikás-kis olivaolajon megdinsztelsz fok, vöröshagymát majd beleteszed a combokat kis ideig piritod, felöntöd vízzel, gulyáskrém és ugyanúgy mint a pörköltet megfőzöd
sovány sertéskarajt hagymával, gombával fűszersós olivaoljaos tepsiben kisütsz-persze elég pár csepp olaj
főtt marha hozzá zöldségmártás-zelle/sóska/paradicsom6spenót stb
ez mehet a tésztához is
különféle halak
fokhagymás sertéskaraj roston -a húst bepácolod majd simán tepsiben vagy őzgerincbe kisütöd (béleld ki alufóliával vagy sütőpapírral)
húslevesbe sok zöldséggel eggyütt főzhetsz pulyka szárnyat, csirkeszárnyat, combot, nyakat, csontos husokat-pl karaj, kacsafarhát-ezekről csak a bőrt kell leszedni és egy gazdag levest tudsz csinálni
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
2. vagyok.
Én így szoktam a milánóit:
2 dkg 20% zsírtartalmú margarinon megpirítok 1 fej apróra vágott hagymát, azon fél kg pulyka darált húst fűszerekkel (só, bors, oregánó, bazsalikom, rozmaring, stb, amit gondolsz), utána rámegy a gomba (én 250 g-ot szoktam), majd 500 g dobozos paradicsompüré (nem cukrozott), és pici édesítő, és után ezt főzöm negyed óráig még kb.
Chilis babot szoktam még, abban sok a fehérje. Ugyanígy indul a darált húsig, csak utána nem gomba, hanem 2 babkonzerv (ami nem cukrozott), 1 konzerv kukorica, 2 csomag chilis bab alap (a CBA-s 149 ft ), és 7 dl víz, kb 20 percig főzve.
Ebből elég sok kijön. Rizset lehet rakni még bele, bár szerintem nem kell fokozni vele a szénhidrátot, én nem szoktam.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
A tésztára lehet brokkolis-gombás szószt rakni! Semmi extra, egy kis hagymán először megpárolod a brokkolit és a gombát, és a végén 1-2 ek. tejszínt elkeversz benne. Ha nagyon fájó pont a tejszín, akkor próbálj alacsony zsírtartalmút venni, vagy helyettesítheted joghurt+ pici tejföl kombóval is. Ebből én végtelen mennyiséget tudnék megenni, úgyhogy óvatosan:)
Csinálhatsz paradicsomos szószt is, ekkor arra figyelj (bolognainál is), hogy a sűrített paradicsom azért nagyobb kalóriatartalmú, mint a friss paradicsomból megrottyantott cucc, de azért nem vészes. Ezt is egy kis hagymával tudod feldobni, fűszernek meg mondjuk oregánó, kakukkfű, bazsalikom, +ketchup ilyesmi.
A chilis babot én is támogatom, de azért elég jól lehet vele lakni, a kukorica és a bab sem a legfogyókúrásabb zöldség, de nyilván jobb, mint vmi zsíros cucc.
Vannak még ezek a kész szószok, szerintem elég drágák. Az Aldiban van egy ilyen bazsalikomos, talán az éri meg a legjobban, mert nagyon erős az íze, így nem kell rá túl sok, és asszem 450 Ft. Mivel olajos, ezért a zsírt itt nem tudod kizárni, de ugye a hús alá is kell vmennyi...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!