A cikória kávé megköti a vizet?
a kávé??vízhajtó?
én pont hogy azt olvastam a (lifetilten) hogy megköti a vizet, hátráltatja a diéta eredményét.
Nem tudom, miért írta... (ismerem az oldalt egyébként, alapjáraton sok mindenben igaza van, a stílusa miatt nem látogatom a blogot).
De ír hülyeségeket is, mint pl ez a koffein-dolog.
Mindenhol az ellenkezőjét írják, és a tapasztalatok akkor is azt támasztják alá.
(Nem csak az enyémek...)
Valszeg mert sokaknak alap bele a cukor...
És azzal van a gond, nem a kávéval.
Én nem más forrásból mondom, hanem saját tapasztalatból, hogy a koffein vízhajtó hatású, vannak napok, amikor ha többet iszom a kelleténél, szinte úgy járok WC-re tőle, mintha fel lennék fázva :)
Az anyagcserével kapcsolatban is ugyanaz a tapasztalat. Jah és a koffein elősegítheti diéta/edzés esetében a zsírszövetek lebontását, elégetését, mindezt persze csak akkor ha cukor nélkül iszod, leginkább csak simán, tej nélkül.
Egyébként ha nem akarsz koffeint fogyasztani, akkor esetleges alternatív megoldás lehet a cikória kávé: ebben semmi koffein sincs, viszont ugyanúgy vízhajtó hatású, elősegítheti a zsír elégetését, emellett pedig tartalmaz még vitaminokat és ásványi anyagokat is a sima babkávéval szemben. Fogyasztása ugyanúgy cukor nélkül történjen természetesen!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!