Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » A cikória kávé megköti a vizet?

A cikória kávé megköti a vizet?

Figyelt kérdés
Úgy tudom a kávé és koffeintartalmú italok megkötik a vizet, tehát nem igazán ideális annak, aki fogyni szeretne vagy súlyt tartani. Ezért azt gondoltam, hogy cikória kávét iszok, Inka nevűt, ami gabonából és cikóriából áll főleg, egy minimális cukor is van benne sajnos de nem sok. Kinek mi a tapasztalata?
2012. márc. 22. 12:25
 1/7 anonim ***** válasza:
Nem tudom, ki mondta ezt a marhaságot, mert pont, hogy vízhajtó hatású..
2012. márc. 22. 17:33
 2/7 anonim ***** válasza:
És anyagcsere gyorsító is a koffein...
2012. márc. 22. 17:34
 3/7 A kérdező kommentje:

a kávé??vízhajtó?

én pont hogy azt olvastam a (lifetilten) hogy megköti a vizet, hátráltatja a diéta eredményét.

2012. márc. 23. 05:15
 4/7 anonim ***** válasza:

Nem tudom, miért írta... (ismerem az oldalt egyébként, alapjáraton sok mindenben igaza van, a stílusa miatt nem látogatom a blogot).

De ír hülyeségeket is, mint pl ez a koffein-dolog.

Mindenhol az ellenkezőjét írják, és a tapasztalatok akkor is azt támasztják alá.

(Nem csak az enyémek...)

2012. márc. 23. 08:55
 5/7 A kérdező kommentje:
De akkor miért ajánlják mindenhol, hogy fogyókúra és diéta alatt hagyjuk el a kávét?
2012. márc. 23. 18:28
 6/7 anonim ***** válasza:

Valszeg mert sokaknak alap bele a cukor...

És azzal van a gond, nem a kávéval.

2012. márc. 23. 21:17
 7/7 anonim válasza:

Én nem más forrásból mondom, hanem saját tapasztalatból, hogy a koffein vízhajtó hatású, vannak napok, amikor ha többet iszom a kelleténél, szinte úgy járok WC-re tőle, mintha fel lennék fázva :)

Az anyagcserével kapcsolatban is ugyanaz a tapasztalat. Jah és a koffein elősegítheti diéta/edzés esetében a zsírszövetek lebontását, elégetését, mindezt persze csak akkor ha cukor nélkül iszod, leginkább csak simán, tej nélkül.

Egyébként ha nem akarsz koffeint fogyasztani, akkor esetleges alternatív megoldás lehet a cikória kávé: ebben semmi koffein sincs, viszont ugyanúgy vízhajtó hatású, elősegítheti a zsír elégetését, emellett pedig tartalmaz még vitaminokat és ásványi anyagokat is a sima babkávéval szemben. Fogyasztása ugyanúgy cukor nélkül történjen természetesen!

2012. nov. 3. 16:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!