Hány kg-val merjek elkezdeni futni?
Figyelt kérdés
Jelenleg 95 kg vagyok 165 cm-hez, eddig 6 kg-t fogytam, arra gondoltam, hogy 85 kg-nál elkezdenék futni. Szerintetek az nem lenne olyan megterhelő? Vagy hány kg-nál merjem elkezdeni a futást?2012. márc. 20. 23:50
1/6 anonim válasza:
már arra gondolsz,hogy mikor nem fognak kiröhögni ?
" nézd már a 86 kilóst,hogyan fut,hahaha "
2/6 anonim válasza:
Kezd napi sétával, aztán folyamatosan gyorsítsd a tempót, és érezni fogod, hogy mi a megterhelő.
3/6 anonim válasza:
Csináld az 5 km-es programot ( [link]
Én tavaly ősszel elkezdtem, csak nem értem végig, mert közben tél lett. 85 kilósan csináltam, de ésszel és semmi bajom nem lett. Puha talaj, puha cipő, ruganyos futás, tompítani kell az ízületekre érkező ütéseket.
Barátnőm 45 kilós, vele futottam, ő nem foglalkozott ezzel, mondván vékony, a végén neki ment ki a bokája.
Most kezdtem pont tegnap újra, tök jóérzés :)
4/6 anonim válasza:
+10-zel szokták ajánlani, és nem a kiröhögés miatt. A te ideális testsúlyod 55-65 kg között van, tehát olyan 70-75 kilósan már futhatsz. Addig nem ajánlott, csak a tempós séta, az úszás, a biciklizés, ill. olyan edzés, ami nem jár ugrabugrálással.
5/6 anonim válasza:
Nem az a veszélye, hogy "kimegy a bokád" - az szerencsétlen baleset, mindegy, hány kg az ember. Az izületek mennek tönkre, ez viszont nem jelentkezik azonnal, csak évek múlva. És nem igazán lehet vele kezdeni semmit, nincs rá gyógyszer.
6/6 anonim válasza:
Hát én is olyan max 10 kilós túlsúly alatt ajánlanám a futást és akkor is normális futócipőben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!