Kocsonyában hány kalória lehet?
Tudod, tudom, mindenki unja az ilyen kérdéseket- én is.
Szóval 165 g -os az adag. Csak lé és husi van benne. A husi nem zsíros, nem bőrös, nem fül, és hasonlók, amiket a kocsonyába szoktak általában tenni, mert azokat nem eszem meg. A lé 103 g-ot tesz ki, tehát a többi a hús.
Szerintetek ez így kb mennyi lehet?
Ez atol függ, hogy hogyan készült a kocsonya. Ha rendesen minden börös,zsiros húsokból és a tányérodba ebböl szedtél ki sovány húst, akkor sokkal több, mintha eleve sovány hússal kezted a fözést (Vagy aki éppen fözte).
A húsnak kb 150 kcal/100 g az energiatartalma, ez kb 100 kcal, a kocsonylé kb 110 kcal/100 g, tehát ez is nagyjából 100 kcal.
Sok, mert a kocsonya a bőrben lévő nemtudommitől szilárdul meg, az meg nagyon zsíros. Ha nem lenne zsíros, akkor húslevesnek hívnák.
Annyi biztosan nincs benne, mint egy tál sült krumpliban oldalassal, de több van benne, mint egy tányér csirkelevesben.
"Sok, mert a kocsonya a bőrben lévő nemtudommitől szilárdul meg, az meg nagyon zsíros. Ha nem lenne zsíros, akkor húslevesnek hívnák. "
Ez abszolút nem igaz, akocsonya NEM a zsirtól sziládrul meg, hanem a zselatintól. Van zsiros húsleves is, de attól meg nem lesz kocsonya, söt, ha megkocsonyásodik a leve hidegen, akkor is húsleves marad, a kocsonyának más az izesitése.
A zselatin meg NEM zsir, hanem a közöszövetekböl kioldódott enyvszerü anyag.
*a bőrben lévő nemtudommitől szilárdul meg, az meg nagyon zsíros
Nem mondtam, hogy a zsítól szilárdul meg. Azt írtam, hogy "nemtudommitől". Közben írtad, hogy a zselatintól, köszönjük!
Viszont a bőr zsíros... fő ki belőle zsír. Ha szerinted nem, még nem főztél kocsonyát. Az "az" a bőrre vonatkozott.
De tul.képpen mindegy, a kérdező nem egy tányér kocsonyától fog meghízni, és lefogyni sem fog, ha nem eszi meg.
Senkit nem akarok elszomorítani, de a kocsonya fehérjében(kollagén) gazdag zsírba szegény. A kollagén ami adja a jellegét attól lesz kocsonya. A zsírt mindig leszedik a tetejéről az fehér. És a hölgyeknek mondanám leginkább hogy a kollagén belsőleg ésnem külsőleg használandó :)
Nagyságrendi tápérték 100g-ra:
kcal: 33
zsír: 1.3
szénhidrát: 0.23
fehérje: 5.1
SZVSZ totál egészséges kaja, de nem árt mellé egy kevés minőségi szénhidrát, és zöldség fogyasztása, ha nincs benne a tálban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!