165 cm vagyok, és? (kérdésed túl rövid, magyarázatod túl hosszú)
165 cm vagyok, és 64 kg. Tudom, nagyon nem jó. :S Nyáron kevesebb voltam (kb 57 kg), bicikliztem, és nem zabáltam annyit mint most. De nyárnak vége lett, elkezdődött a suli, még október végéig tudtam biciklizni, aztán onnantól ennyi volt. A mozgásom annyi volt, hogy hazasétáltam a suliból, az fél óra volt. Enni meg sajnos zabálok. Sokat. Próbálok róla leszokni, de annyira nincs ehhez akaraterőm... most 2 hete újra elkezdtem biciklizni, hetente legalább 5x egy órát. De semmit sem érek el vele, ha nem figyelek oda a kajára. :( Hogyan tudnék megálljt parancsolni magamnak? A mozgással nincs baj, azt szívesen csinálom. De ez a zabálási rohamaim... leginkább hasra, combra és fenékre híztam. Máshova is picikét, mert arányosan jön rám a háj. Képet nem akarok feltenni az alakomról, elég szar. A testtömegindexemet kiszámoltam több oldalon is, ott azt írja hogy még pont megfelelő, de tudom hogy nem az. Mert van rajtam rendesen felesleg. Szóval, hogyan vegyem rá magamat, hogy TÉNYLEG odafigyeljek a kajára, és ne zabáljam mindig tele magam?
16/L
Jó kérdés, én anorexiából bulimiába gyógyultam, szóval jó lenne egy hatásos tipp.
Pl. szedj ki vmennyit, azt edd meg, és ha még kajás vagy, igyál, mert az eltelít. Így nem fogod tudni telizabálni magad, mert nem fér beléd több :D
Erre nincs jobb ötlet, mint az, hogy magad határozd el, hogy ezentúl rendszeresen mozogsz és szépen lassan fogsz enni és nem sokat.
Határozd el magadban
Legyen egy kitűzött cél egy "álomalak" amit el szeretnél érni!
Ha elhatároztad, hogy végetvetsz a dagi és habzsoló életnek, és ezentúl karcsú, csinos akarsz lenni, akkor kezdd csak el!
Nekem nincs súlyproblémám, de mivel már 30 éves vagyok, nekem is oda kell figyelnem. Én is kb. akkora vagyok mint te (166) és 53 kg. Odafigyelek mit eszek, szoktam édességet is enni, de tudom, ha benyomok 3 nagy sütit, akkor aznap este nem eszek annyit, mint amikor nem eszem sütit. olyan 1300-1400 kalória bevitel lenne neked jó, így sporttal együtt heti fél kilót fogynál, ami nagyon jó.
Tervezd el, legyen egy cél, egy elhatározás és cselekedj!
Kalóriát számláld, írd egy kis füzetbe (az elején nehezen megy, de pár nap múlva már pár perc alatt kiszámolod az egészet). Neked azért jó a kalóriaszámlálás, mert így tudsz megálljt parancsolni a habzsolásban.
Úgy kell számolni, hogy a főtt ételből se egyél 3 tányért, ha pörkölt tésztával, akkor is egyél, de ne teli tányért!
Bármit ehetsz csak mértékkel. Édességet is ehetsz néhány alkalommal ha megkívánod, csak benne legyen a kalóriamennyiségben és lehetőleg délelőtt ejtsd meg.
Ilyen apróságokkal is lehet csalni, nem kell ezentúl már éhezned, csak figyeld a bevitelt!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!